Publicitat
Economia · 2 d'Agost de 2016. 13:19h.

Foment veu "senyals de no seguretat jurídica" a Catalunya

Gay de Montellà reclama un "esforç de responsabilitat" al Govern

Foment veu "senyals de no seguretat jurídica" a Catalunya

Joaquim Gay de Montellà, en una foto d'arxiu

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha demanat un "esforç de responsabilitat" al Govern per garantir un escenari d'estabilitat que ofereixi, a més, plena “seguretat jurídica” a les empreses.

Gay de Montellà, en una entrevista a Efe que recullen diversos mitjans, reconeix que existeix "un cop més massa incertesa en la política catalana", marcada des de fa temps pel debat sobiranista i, més ara després de la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent, desoint el Tribunal Constitucional.

El president de la patronal catalana de les grans empreses reclama als partits catalans que "no mostrin senyals de no seguretat jurídica", la qual és necessària, assegura, perquè les empreses puguin complir la seva funció, generant ocupació i inversions. 

"Una vegada més, fórmules que es distancien de l'ordenament actual no ens ajuden perquè perdem expectatives d'inversió", argumenta Gay de Montellà, que incideix en el fet que, davant d'un escenari d'incertesa, les empreses es limiten a realitzar les inversions bàsiques i deixen les de més envergadura "pendents de com es resol el model del país".

Finalment, critica també que el Govern no hagi pogut aprovar finalment els Pressupostos per al 2016 pel rebuig de la CUP. "És insòlit donar suport al Govern i no al pressupost. Això no té sentit", denuncia el líder empresarial.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, BCN, 12/09/2016 - 19:46


Según datos de la patronal antiindependentista.
La fuga de empresas de Cataluña se dispara un 40% con Puigdemont.

Durante el primer semestre de 2016 se deslocalizaron casi 500 compañías, con una pérdida de facturación de 1.200 millones.

N.B. TAMBÉ L'HAN VIST LES PATRONALS , i MULTINACIONAL.

#11.1 BEJOTA, BCN, 08/10/2016 - 17:46

EL DEBATE SOBERANISTA

La Cámara de Comercio de EEUU en España augura deslocalizaciones masivas con la independencia de Catalunya

La entidad expresa su preocupación por "una segura inestabilidad política y económica"

#10 BEJOTA, bcn, 02/09/2016 - 16:24

El BCE mete presión a seis bancos para que abandonen Cataluña

Llamadas desde Frankfurt al Área de Relación con Supervisores del Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankia y Popular: ?Fuera del euro, no tendréis financiación?

#10.1 BEJOTA, BCN, 09/09/2016 - 19:10

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'

La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

#9 BEJOTA, bcn, 02/09/2016 - 16:21

N.B. AMB POLITICS TANT XIMPLES COM EL SR. MAS ,MOLTS ANYS ENRERE ,CATALUNYA PERDÉ 1/3 DEL TERRITORI A FAVOR DE FRANÇA. ARA, PERDEREM L'ECONOMIA...TEMPS AL TEMPS(VEURE EL QUEBEC I P. BASC).

#8 joan, manresa, 02/08/2016 - 16:48

tinu.)Sr.Gay,sí els governs espanyols i sobre tot l'últim del PP,haguesin sigut una miqueta...,no gaire no,pro una miqueta inteligents i Vostés els hagesin assessorat amb seny are no estaríem axis. La prepotencia nacional a pogut més....

#7 joan, manresa, 02/08/2016 - 16:43

El Casal,16,40 h.--Sr.Gay,Sr.Gay...,D'aquin Govern parla Vosté...?? Del Catalá o del Espanyol.El Govern de CAT,ya fa prou en poder axecar el cap i respirar, i Vosté ni el Foment no li han donat mai aire.Els hauria de caure la care de vergonya