Publicitat
Economia · 4 de Maig de 2017. 20:43h.

Foment soterrarà les vies de l'Hospitalet

També construirà l’intercanviador de la Torrassa i el túnel ferroviari de la ciutat

Foment soterrarà les vies de l'Hospitalet

Pas a nivell al carrer Bogatell del municipi (foto: Ajuntament de Montcada i Reixac)

El soterrament de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac “està més a tocar que mai”. Així ho ha assegurat l'alcaldessa de la ciutat, Laura Campos, després de la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el president d'Adif, Juan Bravo, qui s'a compromès a redactar enguany l'estudi informatiu previ a les obres.

“Portem tres mesos treballant i posant en comú quina és la millor solució per salvar aquest problema estructural que té el ferrocarril en el municipi de Montcada”, ha assegurat Bravo. Per Montcada i Reixac passen diàriament 170 trens i hi han mort 168 persones. Les mobilitzacions veïnals per demanar el soterrament de les vies fa deu anys que duren.

El Ministeri de Foment també s’ha compromès a integrar el ferrocarril al seu pas per l’Hospitalet durant una reunió que ha mantingut l’alcaldessa de la localitat, Núria Marín, amb el secretari d’estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, i el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño Gonzalez. “El soterrament de les vies i la construcció del túnel de l’Hospitalet i de l’intercanviador de la Torrassa permetrà cosir la ciutat, millorar les connexions entre els barris del nord i del sud i reconvertir Rodalies en un autèntic metro regional”, ha afirmat Marín a l’acabar la trobada.

“Estem davant d’un projecte cabdal per a l’Hospitalet i per al país, una oportunitat històrica que no es pot posposar més”, ha reblat. L’alcaldessa ha dit a més que el compromís ha arribat “gràcies al diàleg que l’Ajuntament de L’Hospitalet sempre ha mantingut amb la resta de les institucions”.

En el termini d’un mes es reunirà la Comissió Tècnica —integrada per l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment— per revisar i actualitzar el projecte, segons ha informat el consistori en un comunicat. Núria Marín, ha afirmat que celebrava “el canvi d’actitud del Ministeri de Foment en relació amb aquest projecte” i que a la reunió s’hagi “ratificat” el que ja van anunciar el president del Govern, Mariano Rajoy, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seva visita a Barcelona el passat 28 de març.

Imatge de la reunió (foto: Ajuntament de l'Hospitalet)

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jomism, Bcn, 05/05/2017 - 15:05

Grans periodistes: titular de l'Hospitalet i foto de Montcada.....

#1 Rivas, Hospitalet, 05/05/2017 - 03:34

Esto sí que es importante porque afecta a cientos de miles de catalanes, de los que trabajan, pagan impuestos y callan. Nada que ver con los catalanes provincianos, subvencionados y, para colmo, separatistas.