Publicitat
Economia · 13 de Maig de 2021. 19:19h.

Foment reclama ampliar l’Aeroport

Sánchez Llibre demana “un gran pacte institucional”

Foment reclama ampliar l’Aeroport

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat “un gran pacte institucional” entre les administracions públiques –Govern de l’Estat espanyol (Aena), Generalitat de Catalunya, Area Metropolitana de Barcelona els ajuntaments de Barcelona i del conjunt del Baix Llobregat– amb la complicitat de les autoritats de la Unió Europea per permetre l’ampliació de l’Aeroport Barcelona.

“Considerem que una dels palanques per a la recuperació econòmica són les inversions en infraestructures i dins d’aquestes la de convertir l’Aeroport Barcelona en un hub aeroportuari intercontinental per guanyar competitivitat i incrementar el progrés econòmic de Catalunya”, ha dit Sánchez Llibre.

“No ens podem permetre el luxe de perdre la gran oportunitat que pot representar posar de nou Barcelona en el món”, ha afegit el president de Foment.

L’ampliació prevista en el Pla Barcelona consisteix en una nova terminal Satèl·lit i l’ampliació de 500 metres d’una de les pistes paral·leles. La inversió estimada és de 1.700 milions d’euros en el període 2022-2026; 83.000 ocupacions directes i un total de 350.000 ocupacions noves. “A més estimularia el creixement del PIB català en més de dos punts,  de 6,8% al 8,9%”, diu Foment.

Amb motiu de la “falta d’acord” entre les diferents administracions, la patronal buscarà “la complicitat de tots els actors institucionals de la vida econòmica i social de Barcelona i Catalunya per recuperar l’esperit del 4 de març de la Estació del Nord, replicant “Ja n’hi ha prou, sí a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona”.

Foment ha transmès –i ho farà en les próximes hores– aquest posicionament amb les entitats més representatives de la ciutat: Barcelona Global, Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d’Economia, Esade, Femcat, IESE, Pimec, Racc, i en general, els gremis i entitats més representatives del dinamisme econòmic de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Sergi Sergio, Barcelona, 14/05/2021 - 14:17

Sr Sanchez Llibre, no se canse, todo lo que sea progreso para Catalunya a esta gente no le interesa, ellos ya tienen el sueldo asegurado cada mes y que el pais vaya a la decadencia mas absoluta les importa un pimiento.

#4 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU , EL AEROPORT CAP AL MAR , 14/05/2021 - 12:10

LA Unica manera que te EL AEROPORT DEL PRAT DE BARCELONA DE Creixer ..ES CAP AL MAR . Es fer PISTES DE ATERRISAJE O DESPEGUE SOBRE EL MAR . Con ja tenen altres paisos . CAL FE ARRIBAR EL AVE " Tren de Alta Velocitat " A LA T-1 DEL AEROPORT y tambe tots els trens y metro Para que los Viajeros turistas lo tengan facil

#3 Ojotuerto, Calafell.TAB, 14/05/2021 - 08:48

Apadrina a una Entitat Catalana.....Mas Collel te hace un estudio de déficit y Argimón te sella el pasaporte de vacunas.....jajajaja el Prat es el Estatut del gasto público del Estado para mantener a CEO's o lista de espera de Alt Carrec de la Generalitat jajajajajaj otra campanyeta del domund de pais. Jajajajajaj

#2 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/05/2021 - 21:15

Que construyan uno nuevo en Vic. A ver cuanta gente va.

#1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 13/05/2021 - 19:46

Para poner en Barcelona en el mundo, hay que comenzar echando a Colau, y después, acabar con este despropósito político que trae el procesismo.

Después ya es cuestión de tiempo y de buen hacer.