Publicitat
Economia · 7 de Novembre de 2011. 21:10h.

Foment i l'ICF obren l'aixeta del crèdit

Han finançat gairebé 300 milions per a pimes i autònoms

Foment i l'ICF obren l'aixeta del crèdit

Josep-Ramon Sanromà (esquerra), de l'ICF, i Gay de Montellà, de Foment, durant l'acte

L'Institut Català de Finances (ICF) ha tancat 1783 operacions per facilitar l'accés al crèdit a pimes i autònoms per un import total de 298 milions d'euros des que va posar en marxa aquest estiu els nous préstecs i avals destinats a aquests col·lectius.

El conseller delegat de l'ICF, Josep-Ramon Sanromà, que ha facilitat aquestes dades durant la signatura d'un conveni de col·laboració amb Foment de Treball, ha assegurat que l'objectiu del Govern és esgotar aquest any els 2.100 milions d'euros en nous instruments de finançament que ha llançat i arribar als 5.000 en el període 2011-2012.

Amb la signatura d'aquest conveni, Foment de Treball s'incorpora a la xarxa de promotors financers que ha creat l'ICF per difondre les seves noves línies de finançament i facilitar l'accés al crèdit a pimes i autònoms, un dels principals problemes amb què es troben des de l'inici de la crisi.

Els nous instruments de finançament ideats per la Generalitat pretenen atendre les necessitats de circulant, amb avals aportats per l'ICF i per Avalis (entitat financera de caràcter mutual), i de capitalització, per millorar la solvència empresarial. També s'ofereixen crèdits per a inversions en millora de la productivitat i l'eficiència energètica, i préstecs amb garantia per a la internacionalització, la innovació i la industrialització.

Durant l'acte de signatura del conveni amb Foment, Sanromà ha subratllat que la Generalitat ha focalitzat aquests ajuts a pimes i autònoms perquè considera que són ells els que permetran amb la seva activitat un creixement sostingut de l'economia.

Les noves línies de finançament es van començar a aplicar a l'estiu, encara que no va ser fins al setembre quan van acabar d'arrencar, de manera que l'import compromès fins ara encara és petit, segons ha assenyalat Sanromà. "Dos mil milions d'euros per al 2011 sabem que no és més que un granet de sorra, però voldríem que, amb l'ajuda de les entitats bancàries, es converteixin en 4.000 o 5.000 milions d'euros", ha dit.

En aquests moments, l'ICF es troba en plena fase de difusió i comercialització dels nous instruments financers, el que es porta a terme bàsicament a través d'un portal específic. Foment de Treball afavorirà que les seves organitzacions territorials i sectorials afiliades actuïn com a promotors financers de l'ICF en la tasca d'assessorar i acompanyar a les pimes i autònoms catalans a la recerca del producte financer més adequat, alhora que canalitzarà a l'Institut les propostes de finançament.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat