Publicitat
Economia · 11 de Maig de 2020. 22:29h.

Foment es desmarca de la CEOE

La patronal catalana veu l'acord amb el Govern espanyol “insuficient i perjudicial”

Foment es desmarca de la CEOE

Josep Sánchez Llibre

Foment del Treball qualifica de “perjudicial per a les empreses” l'acord que aquest dilluns ha signat la CEOE amb el Govern espanyol i els sindicats per prorrogar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins el 30 de juny.

La patronal catalana considera aquesta pròrroga “absolutament insuficient” i demana a la CEOE continuar negociant per acordar “mesures addicionals”. “L’estat d’alarma està prorrogat fins al 25 de maig i la voluntat manifestada públicament pel Govern és ampliar-lo encara més, amb el que, en la pràctica, la pròrroga dels ERTO és d’un mes màxim, o fins i tot menys”, avisa en un comunicat.

L'organització presidida per Josep Sánchez Llibre augura que “nombrosos sectors i empreses després de la finalització de la vigència de la declaració de l’estat d’alarma i les seves pròrrogues, continuaran estant en una situació molt complexa després de mesos sense activitat i sense facturar”.

Foment del Treball, malgrat donar suport al procés negociador de la patronal espanyola, considera que l'acord “està posant en risc la llibertat d'empresa” i “no respon de manera proporcional” al món empresarial.

La patronal proposa “mantenir la vigència dels procediments dels ERTO per força major i per causes econòmiques més enllà de la finalització de l’estat d’alarma i durant el temps que calgui” per evitar expedients d'ocupació o concursos de creditors.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sergi, Bcn, 12/05/2020 - 00:19

Muchos empresarios se han subido al carro de los ertos para no pagar nóminas y ahora muchos cobran 850 euros, el gobierno socialista favoreciendo a los empresarios... vergonzoso...