Publicitat
Economia · 6 d'Octubre de 2013. 15:30h.

Florentino és un dels propietaris de Castor

ACS és la màxima accionista del magatzem gasístic

Florentino és un dels propietaris de Castor

Florentino, en una imatge d'arxiu

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, és també el màxim mandatari de l'empresa ACS, de la qual controla el 12% de les accions. ACS, en efecte, és la màxima accionista del magatzem gasístic Castor, centre de la polèmica arran dels sismes a la costa del Baix Maestrat.

Castor és propietat d'Escal UGS, controlada en un 66% per la constructora presidida per Florentino Pérez. La resta, en gran part, està en mans de l'empresa canadenca Dundee.

L'emmagatzematge subterrani de gas Castor, que ha cessat temporalment l'activitat a causa de moviments sísmics, és un dels majors dels cinc existents o previstos a Espanya.

La paralització del magatzem, tal i com informa aquest diumenge La Vanguardia, pot acabar costant "centenars de milions d'euros als contribuents". I és que, diuen, podria significar un increment en la tarifa del gas.

ACS i Dundee han invertit gairebé 1.300 milions d'euros en Castor. El risc de l'operació no era molt per a l'empresa de Florentino Pérez, donat que, tal i com s'afirma, "una vegada finalitzada l'operació, el conjunt dels operadors del sector pagaria a Castor per emmagatzemar el gas i repercutirien després aquest cost a la factura dels clients".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Pere, Girona,Spain, 06/10/2013 - 20:36

L'autèntic amo d'ACS es la Corporació Financiera Alba, dominada per una conegudísima família de financers d'orígen Mallorquí que sempre operen a l'ombra. Florentino no es res més que un "mandao".

#9 cartanya, bcn, 06/10/2013 - 20:28

Un altre possibilitat no la contemplo ja que es mol perillosa i es deixar passa el temps, i intentar-ho un altre vagada mes endavant, quan la gent ja no s`en recordi, però si passes lo pitjor no crec que en trobéssim cap a casa seva el dia següent. En fila cosa esta mol complicada, ja veurem el que

#8 Cartanya, bcn, 06/10/2013 - 20:20

. . 3 . . sigui nosaltres, si la estació de gas, no pot injectar en aquest lloc i tenen que buscar-ne un altre. Això es el que ens a de preocupar, per favor.

#7 Cartanya, bcn, 06/10/2013 - 20:18

. . 2. .?la escopeta nacional?. Dit això exposar que la inversió es de mols mils de milions, aconseguits amb un préstec de varies entitats bancàries, de les quals algunes crec que tornarien a tindre que tornar a demanar que lis i fessin noves injeccions de capitals a compta del estat o sigui . .

#6 Cartanya, bcn, 06/10/2013 - 20:16

El Florentino te el 60% de la empresa i el altre 40 per cent es de una empresa canadenca. Això ens demostra que per montà una empreses tens que moure?t per els ?palcos? del Bernabeu, (antigament tenies que moure`t per les Corts espanyoles per tindre-hi excés ) exemple mol clar la pel?lícula . .