Publicitat
Economia · 15 de Març de 2011. 21:41h.

Finestreta única per a les empreses

Se centralitzaran 460 tràmits que les companyies realitzen amb l'administració catalana

Finestreta única per a les empreses

Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació, supervisarà la comissió que coordinarà la posada en marxa de la finestreta única empresarial

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació de la finestreta única empresarial, que pretén centralitzar uns 460 tràmits i càrregues administratives que les empreses realitzen amb l'administració catalana.

L'Executiu considera que la iniciativa comportarà "un canvi de model de relació entre les empreses i l'administració", facilitant l'activitat econòmica i augmentant la confiança de l'empresariat, segons ha comunicat el Govern.

La finestreta única empresarial es crearà mitjançant la reconversió de l'actual oficina de gestió empresarial (OGE), que centralitza 160 tràmits administratius que afecten l'activitat econòmica.

Per donar una cobertura total dels tràmits administratius, el Govern incorporarà 300 noves gestions al servei, encara que també ha subratllat que "una de les prioritats és simplificar al màxim el número de tràmits".

El nou servei s'ha definit com "multicanal", ja que disposarà de la xarxa d'oficines pròpies i concertades, però també de la possibilitar de gestionar tràmits telefònicament, a través del 012, o de forma electrònica, a través d'un portal virtual.

La mesura aprovada inclou també la creació d'una comissió de coordinació, de caràcter temporal, per dur a terme la seva implantació, amb la participació de tots els departaments implicats i supervisada pel Departament d'Empresa i Ocupació.

Segons el Govern, es busca "la modificació dels procediments per racionalitzar i simplificar les càrregues administratives innecessàries, de manera que sempre que sigui possible l'administració opti per l'alternativa menys restrictiva i costosa per a les empreses".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 barceloni71, bcn, 19/03/2011 - 21:20

¡ Endevant !
* Si llogues un local per un negoci, en el que necesitis alguna autorització a mes de la llicencia amiental del ajuntament, el mes probable es que estiguis fora de la llei, durant un periode de temps que pot arrivar a esser d'anys.
* a més de finestreta, Internet y control dels plaços.