Publicitat
Economia · 2 de Juliol de 2015. 19:25h.

Fepime reclama “mesures efectives” per a la recuperació de les pimes

Gay de Montellà diu que són “el principal pal de paller de l’empresa a Catalunya”

Fepime reclama “mesures efectives” per a la recuperació de les pimes

Imatge de l'acte

Empresaris d’arreu de Catalunya representats per Fepime han exposat avui a Barcelona les conclusions del treball que han realitzat al llarg de dos mesos en el marc del II Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya.

"Les amenaces inherents a la crisi econòmica encara són ben vives per a la pime catalana, que, alhora, es veu tenallada per una pressió fiscal molt elevada, una manca d’infraestructures de comunicacions i telecomunicacions alarmant, aixió com per la competència deslleial de l’economia irregular i la morositat tant pública com privada", diuen.

“Calen mesures efectives que ajudin a arribar la recuperació a les pimes del país”, ha sostingut la presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, en l’obertura de la jornada.

La jornada de cloenda del Congrés, celebrada a Barcelona, ha comptat en la seva obertura amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; de la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; del representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; i del president de Foment del treball, Joaquim Gay de Montellà.

La presidenta del Parlament ha reconegut que “les pimes han passat 8 anys molt difícils” i que, amb aquest Congrés, “Fepime ha organitzat unes jornades molt transparents i valentes: cal anar arreu del territori divers de Catalunya i escoltar-ne les necessitats i reivindicacions”. De Gispert ha reblat que “avui, Catalunya necessita generar llocs de treball i per això són imprescindibles les pimes”.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha defensat que “la pime ha de ser necessàriament prioritzada en les polítiques públiques” de les diverses administracions.

El president de Foment del treball, Joaquim Gay de Montellà, ha defensat davant d’empresaris de la micro, petita i mitjana empresa d’arreu del país que “la pime és el principal pal de paller de l’empresa a Catalunya”. Gay de Montellà ha defensat la necessitat estratègica d’avançar, també en les pimes, en la innovació, la internacionalització i la formació, “sense oblidar que l’empresari ha de ser un model d’ètica en la gestió”, ha dit. “Necessitem líders empresarials que siguin referents ètics i aquests líders també han de sorgir de les micro, petites i mitjanes empreses del país”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Joan, Sabadell, 03/07/2015 - 11:33

"El principal pal de paller"? Que n'hi ha més d'un, de pal, en un paller? Si es volen fer metàfores (de moda avui als mitjans), que tinguin sentit, sisplau...