Publicitat
Economia · 31 de Gener de 2014. 11:13h.

Fainé no descarta la compra de CatalunyaCaixa

"Quan arribi la subhasta, analitzarem les dades", afirma

Fainé no descarta la compra de CatalunyaCaixa

Imatge de la seu a Barcelona de l'antiga CatalunyaCaixa

El president de CaixaBank i la Caixa, Isidre Fainé, no descarta que l'entitat pugui finalment comprar Catalunya Banc, el banc sorgit de la fusió de les caixes de Catalunya,Tarragona i Manresa. Catalunya Banc està pràcticament nacionalitzat, després d'haver rebut una injecció total d'uns 12.000 milions d'euros, i es troba controlat pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) del Banc d'Espanya.

Fainé ha dit durant l'acte de presentació dels resultats del 2013 de CaixaBank que "nosaltres estarem presents en totes les operacions que estiguin sobre la taula". Ha afegit que "quan arribi el moment de la subhasta, analitzarem les dades. Però primer, cal conèixer aquestes dades". També ha assenyalat que "quan arribi la subhasta, farem la nostra oferta".

El Frob està analitzant actualment el futur de Catalunya Banc, després de dos intents fracassats de subhasta. Ja va vendre el gallec NCG Banc, que va ser adquirit pel veneçolà Banesco. La subhasta de Catalunya Banc podria realitzar-se abans del proper estiu.

Així mateix, el Frob ha decidit posar en venda la gestora de fons de CatalunyaCaixa, CX Inversió, en el marc de la seva estratègia d'avaluar desinversions en negocis no estratègics prèvies a la privatització de l'entitat.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurats sobre aquest afer que el Frob preveu culminar la privatització de l'entitat abans de l'estiu i sense trossejar-la, encara que es podria vendre alguna cartera o algun negoci "específic, però no central"; l'única cosa intocable és la banca minorista.

De Guindos ha afegit que l'objectiu d'adjudicar l'entitat nacionalitzada és maximitzar la tornada de les injeccions públiques de capital, que ascendeixen a 12.000 milions, i que el seu valor serà major si es ven com una unitat integral.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 per a BJ, bcn, 31/01/2014 - 13:33

OSTIA BJ!!! aixo es perque esta segur que es quedara en la merda amb la independencia, per aixo se la juga comprant catalunya caixa eeh!! jajajaa pallus.