Economia · 19 de Maig de 2010. 14:10h.

Fainé: "Les caixes ja estan privatitzades"

El president de 'La Caixa' i Criteria rebutja les crítiques sindicals

Fainé: "Les caixes ja estan privatitzades"

El president de Criteria i La Caixa, Isidre Fainé (esquerra), i el director general de 'La Caixa' i vicepresident del consell de Criteria, Joan Maria Nin, abans de la celebració aquest dimecres a Barcelona de la junta general d'accionistes de Criteria

"Les caixes ja estan privatitzades", ha afirmat el president de La Caixa, de Criteria i de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Isidre Fainé, que ha rebutjat d'aquesta manera algunes crítiques sindicals que apunten que s'està caminant cap a la privatització d'aquestes entitats. "El que volem", ha afegit, "és que durin molts anys més".

Segons el president de Criteria, les caixes d'estalvi necessiten, igual que els bancs, capital davant la nova regulació financera que planteja el pacte conegut com Basilea III, i per això s'està accelerant el canvi en la llei de caixes, ja que aquestes entitats presenten més dificultats per accedir al finançament precisament pel seu caràcter semipúblic.

Isidre Fainé ha indicat que el canvi legal que es prepara va encaminat a "aconseguir instruments perquè es pugui captar capital".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat