Publicitat

El president de 'La Caixa' afirma que la situació econòmica "recorda la del 29"

Fainé alerta

El president de La Caixa, Isidre Fainé (dreta), i el director general, Joan Maria Nin, durant l'acte de presentació dels resultats de l'entitat

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha advertit aquest divendres a Barcelona que l'actual situació de l'economia global "és una falla econòmica que recorda la del 29", després d'afirmar que l'escenari és d'una "profunda recessió econòmica" i que "2.010 serà un any de transició per a Espanya".

Durant la presentació dels resultats del grup, el president de l'entitat ha assegurat també que "per evitar que la recessió es convertís en depressió, ha estat necessària una forta reacció".

De tota manera, Fainé no és pessimista respecte al futur: "Anem", ha afirmat, "cap a una recuperació econòmica, com reflecteixen els països emergents i la Xina", i ha afegit que "el consum s'està recuperant als EUA i a Europa" .

Pel que fa a l'Estat espanyol, ha indicat que "el dèficit fiscal del 11,4% del PIB és el gran problema", i que "Espanya sortirà de la recessió en el segon semestre d'aquest any", encara que "caldrà esperar fins a 2012 per que millori el mercat de treball".

Després de manifestar que "2010 serà un any pla", ha advertit que "la morositat tindrà un cert recorregut ascendent". També ha afirmat que "vivim una època de concentració del sector financer, en caixes i bancs, amb un aprimament del sector".

En un altre moment, el president de La Caixa ha expressat el seu convenciment que Espanya es recuperarà amb retard respecte a d'altres països: "Si el món es recupera", ha dit, "nosaltres ens recuperarem, potser no tan ràpid com d'altres, però ens recuperarem".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 bmjvalles, Terrassa, 08/02/2010 - 17:22

quins collons!! després d'haver generat un forat de més de 300.000 milons d'€ amb els seus tripijocs amb els constructors i els ajuntaments, ara van de savis. Estan podrits d'avarícia, la que van mostrar quan van fer l'orgia amb els promotors.

#16 Andres, Barcelona, 06/02/2010 - 09:00

La solución vendrá de Andalucia y Extremadura. Cuando no haya dinero para pagar subsidios estas Comunidades dejaran de votar al PSOE y de forma natural la derecha empezará a levantar al país. Votante, no votes por clase, vota con inteligencia.

#15 Dica, Barna, 05/02/2010 - 20:40

Es evident que si no quiebra Espanya poc li faltarà, es un pais de molt baixa productivitat, molts funcionaris i amb una estrcutura de estat molt costosa. Rato ja ha dit que amb 12 anys quiebra del sistema de pensions. Uns estat català ben ràpid!!!!

#14 ricardito, Barcelona, 05/02/2010 - 19:42

Hemos mejorado...hace días esto parecía el 33 y ahora parece el 29.No vean lo aliviado que me deja.

#13 Josep-Empordà, Palafrugell, 05/02/2010 - 16:35

Tu ves-lis perdonant crèdits!