Publicitat
Economia · 3 d'Agost de 2014. 18:49h.

Extremadura té més dèficit fiscal que Catalunya

Segons les balances fiscals del Govern del PP

Extremadura té més dèficit fiscal que Catalunya

Una imatge d'arxiu del president d'Extremadura, José Antonio Monago

Els ciutadans d’Extremadura són els segons de l’Estat a l’hora de fer un sobreesforç fiscal més gran, per darrera dels asturians, segons els comptes públics territorialitzats que han estat elaborats pel Ministeri d’Hisenda.

Concretament els extremenys amb 88 euros per càpita suporten un sobreesforç fiscal molt més gran que els bascos, que es situen 590 euros per sota de la mitjana, segons l’estudi dirigit pel professor Ángel de la Fuente.

De la seva banda, segons aquest mateix estudi el sobreesforç fiscal de cada català suposa 66 euros a l’any per sobre de la mitjana estatal. Això significa que els catalans paguen a Hisenda 656 euros més que cada basc.

Juntament amb els ciutadans de les comunitats que tenen règim foral com el País Basc i Navarra, els madrilenys, els canaris i els castellano-lleonesos són els únics que fan un esforç fiscal per sota de la mitjana estatal.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 Manolu el del bombu, Campbordons, 05/08/2014 - 13:58

m´escollono amb els comptes del PP. Ara resultarà que extremadura ens manté, doncs cap problema si ens anem els ciutadans estremenys deixaran de suportar la nostra carga fiscal i viuran millor i nosaltres com que no ens mantindrà ningú anirem de cap a la perdició

#13 zampador, Valladolid, 04/08/2014 - 15:49

Ni lo he oido y ya sé que nadie ha dicho eso. ¿Estaís queriendo decir otra cosa que la que se entiende?... En cualquier caso es un puñetero engaño, nadie mantiene eso (lo que se entiende) ni ha presentado nada para que se piense eso. Excepto vosotros, obviamente.

#11 Pere Pau, Can Pixa a la Vies Porka, Rec..., 04/08/2014 - 12:51

El que tenen extremadament dura és la cara (els que manen).

#10 Josep, Tarragona, 04/08/2014 - 11:04

Buena noticia que no aparece más que en pequeños rincones en diarios de hoy. Pregunta de examen quien aporta más Messi o tu? Y quien tiene una mayor presión fiscal Messi o tu?

#9 joan, barcelona, 04/08/2014 - 09:40

dir aixo no es ser politic es ser tontet, i demostracio del nivel dels dits politics.