Publicitat
Economia · 12 de Maig de 2010. 11:36h.

Europa imposa un ajust dur

Els sindicats adverteixen del risc que que corre la pau social

Europa imposa un ajust dur

Zapatero, amb els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i UGT, Cándido Méndez

Les mesures anunciades pel president del Govern espanyol al Congrés indiquen que l'ajuda de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional a Espanya per afrontar la crisi del deute públic arriba a canvi de la imposició d'un ajust dur de l'economia espanyola.

Les institucions europees i el FMI han obligat a Zapatero a una retallada addicional del 0,5% del PIB aquest any i d'un punt el pròxim, per reduir el dèficit en 15.000 milions en dos anys. Aquesta reducció només es pot fer mitjançant una retallada de prestacions socials, com ha anunciat el cap de l'Executiu espanyol.

En efecte, la reducció salarial dels funcionaris i la suspensió de la revaloració de les pensions són les decisions fonamentals d'un conjunt de mesures de reducció de la despesa impliquen un escenari d'austeritat amb punts molt similars al de Grècia.

Com és lògic, els sindicats ja estan reaccionant en contra d'un ajustament que afecta els aspectes més sensibles de les negociacions entre els agents socials per a un pacte sobre la reforma laboral, i ja han advertit del risc que corre la pau social.

Fins ara, el Govern del PSOE s'havia limitat a anunciar intencions, sense concretar les mesures que permetrien aplicar-les. Però la crisi del deute públic ha provocat un pla d'ajuda organitzat per la UE i el Banc Central Europeu, amb intervenció del Fons Monetari Internacional, que han imposat les seves condicions.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Tarí, Vandellós, 12/05/2010 - 20:21

I el pressupost de la Casa Reial no es reduirà?
I per què no s'elimina d'una p.... vegada?

#4 enric, barcelona, 12/05/2010 - 18:14

El 13 de maig a les 18,30 hores al Col·legi Jesuïtes de Casp (casp, 27 entre Lluria i Pau claris) en Victor Alexandre ens argumenta "Catalunya: estat d'Europa o perifèria de Madrid"

#3 Bianor, Gantxetolàndia, 12/05/2010 - 13:00

I hi ha encara que volem l´independència.De que "queridos" dels NeoCarolinguis, d´OTAN
quan xitxarel·lo si son una colònia.Es la típica picabaralla entre negres per les engrunes dels amos blancs.Colla de pardillos!!

#2 Javi, Barcelona, 12/05/2010 - 12:17

Sinvergüenzas poneros a trabajar!

#1 catala, barna, 12/05/2010 - 11:56

Zapatoste,30 mil millones cuesta el ejercito,con 10 mil millones nos defenderiamos igual, con los 20 mil millones restantes reducimos el gasto mas del l doble de lo previsto , sin coste social y sin perdida de consumo