Publicitat
Economia · 5 de Desembre de 2014. 14:06h.

Esquerda entre Mas i la patronal

El president de Foment del Treball va marxar abans que el president acabés la conferència

Esquerda entre Mas i la patronal

Gay de Montellà, a Catalunya Ràdio

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha reconegut  a Catalunya Ràdio que va marxar abans que el president de la Generalitat, Artur Mas, finalitzés la seva conferència en la qual va presentar el full de ruta per obtenir la independència en 18 mesos.

“Quan vaig veure que el discurs del president Mas ja havia acabat la seva presentació. Jo esperava, lògicament, el president Mas, no el líder polític, perquè si no hi hagués pogut no anar, però jo hi vaig anar perquè em va convocar el president de la Generalitat”, ha argumentat Gay de Montellà.

La ‘fugida’ del president de la patronal se suma al buit que va fer La Caixa a Mas, en no enviar cap representant a l’esmentada conferència. Tampoc no van presenciar l’acte directius de grans empreses amb seu a Catalunya com l’automobilística Seat o Gas Natural.

D’altra banda, Gay de Montellà, reconeix que el baix nivell d'inversió de l'Estat a Catalunya genera malestar i així ho ha traslladat al ministre Cristóbal Montoro. “La indemnització de la planta de Castor superava l’àmbit de les inversions a Catalunya. Això és una mostra que provoca un rebuig, és a dir, 1.100 milions d’euros crec que era la xifra d’inversió a Catalunya i que és molt baixa en relació amb aquesta indemnització”, ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 12/12/2014 - 13:23

Preocupació empresarial per la política catalana.
Volkswagen trasllada a Madrid la direcció d'Audi a Espanya.
El gran holding automobilístic Volkswagen i, per tant, la Seat, veu amb temor la política secessionista de la Generalitat i comença a reaccionar.

#10.1 BEJOTA, BCN, 15/12/2014 - 14:42

Financial Times alerta de la preocupació dels inversors immobiliaris internacionals a l'hora de prendre posicions a Catalunya. "El problema amb Catalunya està perjudicant molt al mercat, especialment al català",

#10.2 BEJOTA, bcn, 16/12/2014 - 14:23

Segons el diari 'WirtschaftsBlatt'
Empresaris austríacs deixarien Catalunya en cas de secessió."Volen un mercat que abasta tot Espanya, amb els seus 45 milions d'habitants, i no una Catalunya queno arriba ni a vuit milions", apunten.

#9 BEJOTA, bcn, 11/12/2014 - 16:57

En percentatge del PIB i ocupació.
Catalunya perd pes industrial a Europa.
La indústria representava el 29% del PIB català el 1994, mentre que el 2012 el percentatge era del 18,6%.

#8 BEJOTA, bcn, 08/12/2014 - 19:58

Enquesta de 'La Vanguardia'

El pla secessionista de Mas, dolent per a l'economia catalana


La majoria dels catalans considera que la secessió no milloraria el seu "nivell de vida".

#7 moianes, Moià, 05/12/2014 - 20:47

Si en el món hi haguèssin molts Montellàs cap país seria lliure, tot el món seria un sol país. A aquest element se li creuen els cables

#6 Pep, Reus, 05/12/2014 - 19:17

No he sentit mai dir res a FOMENT del que costen cada dia les autopistes a les empreses catalanes, ni del déficit d´infrastrucures, ni dels accesos al port de BCN...es una política "blandiblu", i sobre tot, sempre a les ordres de Madrid: sigue la CEOE ( quina pena) ó de l´Estat...una mica botiflers.