Publicitat
Economia · 16 de Juny de 2011. 22:36h.

Espanya torna a la zona de risc

La crisi grega castiga la perifèria europea

Espanya torna a la zona de risc

La ministra d'Economia, Elena Salgado, amb Rubalcaba i Zapatero al Congrés

La situació econòmica i la inestabilitat política de Grècia han esquitxat Espanya, centre de les mirades dels mercats. La prima de risc dels bons espanyols a deu anys s'ha disparat aquest dijous respecte als bons alemanys, els considerats més segurs d'Europa.

Els valors espanyols han fregat els 282 punts bàsics, situant-se així a prop dels màxims històrics assolits el novembre passat després del rescat d'Irlanda. La rentabilitat ha arribat al 5,75%, la més elevada des de febrer de l'any 2000.

A la crisi econòmica grega s'hi uneix la política després que el primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha anunciat remodelacions del seu Executiu després de fracassar les converses amb l'oposició per formar un Govern d'unitat. La prima de risc dels bons grecs en relació amb els bons alemanys augmentava fins als 1.542 punts bàsics, amb una rendibilitat del 18%.

La situació d'Atenes ha afectat el diferencial del deute portuguès, que s'incrementava fins als 809 punts bàsics, amb una rendibilitat de prop de l'11%, mentre que el diferencial dels bons irlandesos augmentava fins als 889 punts, amb un interès de l'11,7%.

De la seva banda, la prima de risc oferta als inversors pels bons italians a deu anys respecte als seus homòlegs alemanys superava els 200 punts bàsics, amb un interès de prop del 5%.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat