Publicitat
Economia · 19 de Gener de 2009. 15:09h.

Espanya perd crèdit internacional

Standard & Poor's rebaixa la qualificació del deute espanyol

Espanya perd crèdit internacional

Zapatero, amb Solbes

L'agència de qualificació creditícia Standard & Poor's (S&P) ha rebaixat la qualificació de risc de deute d'Espanya. El descens és d'un esglaó en el rating a llarg termini, que passa d'AAA -la més alta- a AA+, a causa que les condicions econòmiques i financeres de mercat han reflectit "debilitats estructurals" que són inconsistents amb la posició anterior. El rating és una qualificació elaborada per una empresa especialitzada per valorar els emissors de deute segons la seva solidesa financera, la seva capacitat de pagament a diferents terminis de temps i la seva vulnerabilitat davant de teòrics canvis de l'entorn exterior.

El passat 12 de gener, S&P va situar la qualificació a llarg termini d'Espanya en vigilància "amb implicació negativa" pels "considerables desafiaments" a què s'enfrontava l'economia del país.

L'empresa d'avaluació de risc assenyala que aquesta mesura reflecteix seus expectativa que les finances públiques sofriran "l'esperat declivi de les perspectives de creixement d'Espanya". La decisió també té en compte que la resposta d'Espanya a aquestes circumstàncies pot ser "insuficient per contrarestar de manera efectiva els desafiaments econòmics i fiscals" que implica la present situació.

La reducció qualificativa afecta de la mateixa manera les institucions vinculades a l'indicador AAA d'Espanya, com l'Institut de Crèdit Oficial (Ico), la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi) i la Corporació de Reserves Estratègiques de Productes Petrolífers (Cores).

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pep, manresa, 19/01/2009 - 20:39

La llàstima és que no perdi també Catalunya a part de perdre crèdit internacional, no sé si seria gaire bo per Espanya ni m'importa, però per Catalunya seria de primera.

#2 dani, reus, 19/01/2009 - 16:06

Es que alguna vegada n'ha tingut?

#1 joan, manresa, 19/01/2009 - 15:30

Lo dit días enrere,axó fotará un catacrac d'aquells que és recordan anys.Que Deu ens agafi confessats.U sentu per els amics del bon rollo,del buen talante i del Míster Bean.Fotará el país a parir i arrosegant Catalunya,i axó si m'importa.Foti el c