Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2010. 20:02h.

Espanya nega haver enganyat la UE

Elena Salgado assegura a Brussel·les que el Govern espanyol no ha actuat com Grècia

Espanya nega haver enganyat la UE

El comissari d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, amb la ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'Economia i Finances, a Brussel·les (foto: ACN / Raquel Correa)

La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha anunciat a Brussl·les que l'Estat espanyol no ha recorregut a instruments financers per ocultar el seu deute públic, com ha fet Grècia, ni ha rebut propostes de bancs d'inversió per adoptar aquesta mesura.

De la seva banda, el comissari d'Assumptes Econòmics, Olli Rehn, ha confirmat no tenir proves que altres Estats membres hagin usat aquesta estratègia i ha anunciat que obrirà un procediment d'infracció a Grècia per haver manipulat les estadístiques sobre les seves finances públiques.

"Si haguéssim rebut una proposta així, no l'hauríem acceptada, però no n'hi ha hagut cap", ha afirmat la ministra Salgado responent a la pregunta de si algun banc d'inversió havia acudit a l'Estat espanyol amb una proposta d'inversió del deute similar a la que va fer Grècia.

Rehn ha anunciat que la UE obrirà un procediment d'infracció contra Grècia per haver manipulat les estadístiques sobre les seves finances públiques. L'anunci va arribar després que se sabés que bancs nord-americans, entre els quals destaca Goldman Sach, han ajudat Grècia a ocultar la seva veritable situació financera i la magnitud dels deutes davant de la UE.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Cataluña y los mundos de Pin y Pon, bcn, 17/02/2010 - 11:00

Como para creerse lo que dicen estos "socialistas",esta claro que si dicen que no han manipulado tenemos que tener claro que si lo han hecho,son expertos en manipulacion,engaño y reparto de miseria y aqui apuntados al carro nazionalista,para tener poder

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/02/2010 - 21:42

Puede que Espña no haya engañado a la UE,aunque me permito dudarlo.
En lo que no cabe duda es en que el Gobierno
de Zapatero lleva mucho tiempo engañándonos a todos los españoles.
Desde el no hay crisis al no estamos peor que hace seis meses

#1 Josep, ., 16/02/2010 - 20:46

I als Bancs sanguinaris que? Als Grecs cornuts ia pagar el beure. Hem de deixar als inductors que campin com vulguin.
O és que hi ha por a l'OBAMA...