Publicitat
Economia · 1 de Febrer de 2010. 19:13h.

"Espanya fa perillar l'eurozona", segons 'Financial Times'

Considera que és un risc "més clar i actual" que el de Grècia o Portugal

"Espanya fa perillar l'eurozona", segons 'Financial Times'

Zapatero, amba la seva ministra d'Economia, Elena Salgado

Espanya representa en l'actualitat la major i més clara amenaça per a la unitat de l'euro, per sobre d'altres membres en problemes com Grècia o Portugal, països que per si sols no trencaran l'euro, segons afirma el columnista del Financial Times Wolfgang Munchau en un article d'opinió.

"Primer Grècia, després Portugal, i després què? El projecte de la unió monetària europea entra en la fase més perillosa dels seus onze anys d'història", assenyala Munchau, que recorda que la setmana passada, els governs de l'eurozona van iniciar, per primera vegada, els preparatius per rescatar a un dels seus membres.

"És probable que Grècia necessiti un crèdit pont en algun moment. Una cosa que també podria succeir en el cas de Portugal. Però són països petits. Passi el que passi, no trencaran l'euro", afirma l'autor de l'article, que considera a Espanya com "el perill més clar i actual".

De fet, Munchau adverteix que, tot i que Espanya té una posició de partida més avantatjosa que Grècia, és probable que "malgasteu aquest avantatge", ja que, igual que Grècia, va patir una extrema pèrdua de competitivitat durant el període en el que va confiar en la bombolla immobiliària per generar prosperitat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Tià, Paisos Catalans, 02/02/2010 - 00:03

Europa farta.Del que he dit abans,també crec que hi ha molts espanyols,la bona gent,que també estant farts de tants enganys,fomentar odi,ect.,ect.,que entre tots en som víctimes i en paguem les consequencies.

#4 Ramon, Barcelona, 01/02/2010 - 23:07

Els sociates tornen a enfonsar l'economia i la imatge de ministra, lluny d'enfonsar-se, s'usa en publicitat de productes bons per l'estalvi familiar: "Para todas las Elenas Salgado...". Si estéssim en democràcia, això seria senzillament impensable.

#3 pompeu, santa coloma, 01/02/2010 - 21:00

"Actual" en anglès vol dir "real" i no pas actual. D'això se'n diu un fals amic, amics.

#2 Ben, Reus, 01/02/2010 - 20:38

Catalans, fotem el camp ja d'Espanya o ens acabarem d'enfonsar amb ella.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 01/02/2010 - 19:44

Este Zapatero que ya ha conseguido casi acabar con España y los españoles es capaz de acabar con la Eurozona y hasta con nuestra galaxia.
Solamente es cuestión de que siga ocupando su asiento.
Parce que con lo de la Presidencia Europea le van calando