Publicitat
Economia · 4 d'Abril de 2013. 17:55h.

"Espanya és un país de xoriços"

L'economista Josep Maria Gay de Liébana assenyala que "els nostres estalvis no estan segurs"

"Espanya és un país de xoriços"

Gay de Liébana, durant el programa. (Foto: TV3)

El professor d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, Josep Maria Gay de Liébana, ha afirmat que "Espanya és un país de xoriços", durant una entrevista al programa Singulars de TV3.

El doctor en Ciències Econòmiques i Administració d'Empreses ha insistit que "sí, Espanya és un país de xoriços. Hi ha xoriços de diferents tipus, diguem, xoriços de Cantimpalo, xoriço de la part del nord, també hi ha altres embotits, però sí, és un país de xoriços".

"El que no és coherent -ha seguit- és que ens demanin pagar el 56% d'impost sobre la renda i, mentrestant, que a la despesa pública hi hagi una desviació perquè hi ha senyors que estan, d'alguna forma, fotent mà. Per tant, Espanya és un país de xoriços", ha reblat.

Pel que fa als estalvis dels ciutadans espanyols que són en comptes bancaris, segons Gay de Liébana "Xipre és el primer pas i ens preocupa perquè veiem Espanya en una situació semblant".

En aquest sentit ha afegit que "els nostres estalvis no estan segurs. Les entitats financeres estan molt sanejades, però pot ser que, en un moment donat, el senyor Montoro digui que aplica l'impost sobre els dipòsits bancaris i de bones a primeres tregui dels dipòsits bancaris entre 40 i 60 mil milions d'euros, una quantitat factible que liquidaria el dèficit".

El doctor en Dret ha reconegut que a Espanya li aniria millor sortir de l'euro "a curt termini", però "a llarg termini si no estem a l'euro estaríem en fora de joc", ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#28 Josep, CARDEDEU, 08/04/2013 - 09:31

Catalunya tambe es un bon Pais de XORIÇOS i politics corruptes que cobren enormes sous Públics .

#27 BEJOTA, bcn, 06/04/2013 - 17:10

La diáspora continúa: Dia traslada la sede fiscal de Schlecker de Cataluña a Madrid.

#26 e-Ramon, sabadell, 06/04/2013 - 16:05

Aquí en Millet de vegades l'expulsen dels restaurants.A espanya, tant se val si és el Dioni,Mario Conde,Jesús Gil,Ruiz Mateos o Rodrigo Rato:tots a vendre llibres i a "chupar càmara".Fins i tot munten partits polítics!Hem de marxar abans que s'ens enganxi.I serà mes fàcil de fer net.

#25 pers, tortosa, 05/04/2013 - 23:31

Es un país de chorizos y lo seguirá siendo,mientras tengamos esta democracia de pandereta,sin que nadie salga responsable,comenzando por los políticos encumbrados en la nebulosa de sus partidos

#24 Kropotkin, Vic, 05/04/2013 - 15:37

Des de ciudadanos damos todo nuestro apoyo a la casa de su majestad el Rey...vale, són todos unos chorizos y unos vividores, pero son de los nuestros...juas, juas

#24.1 lo Sisco el Rutx, Terrassa, 07/04/2013 - 13:01

Al rei lo que li feia falta es el recolzament de C's per acabar d'emmerdar-se. Hi ha apuntalaments que precipiten la caiguda.