Publicitat
Economia · 1 d'Octubre de 2010. 20:44h.

"Espanya és un país acostumat a la festa i al ball"

'The Wall Street Journal' diu que "és el Lehman Brothers d'Europa"

Pocs dies després que Zapatero es reunís amb els directius del diari nord-americà The Wall Street Journal, aquest ha publicat un reportatge sobre l'actual situació espanyola, amb un vídeo, al qual s'identifica Espanya amb "la festa i el ball", s'assegura que "és el país on s'està lluitant la batalla crucial de l'eurozona", i s'afegeix que "és el Lehman Brothers d'Europa".

Al vídeo, amb imatges de festes, sanfermines o una gitana ballant a Madrid, es diu que "és un país acostumat a la festa i el ball", i que "el país que sempre ha tingut motius per ballar és ara la ressaca d'Europa". També s'assegura que a les festes de San Fermín "joves de tot Espanya travessen el país per córrer els toros i viure la festa, i la seva ment està molt lluny de l'atur i la recessió".

Així mateix, es parla de l'esclat de la bombolla immobiliària, amb imatges de Seseña i Marbella, i es planteja la següent pregunta, davant un eventual agreujament de la crisi a Espanya: "És el país molt gran per caure o molt gran per ser salvat? ".

I després de reflectir la dada que a Espanya la suma de deute públic i deute privat és el 270% del PIB, es fa una altra pregunta: "Qui salvarà un país en aquesta situació? No ho farà ningú".

Una imatge del vídeo publicat per 'The Wall Street Journal', amb una dona ballant flamenc a Madrid
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 ni la gitana es gitana, ni Madrid es Madrid, bcn, 04/10/2010 - 11:27

una gitana en Madrid? ni la gitana es gitana, ni Madrid es Madrid: es Pamplona en sanfermines, y uno de los mozos lleva la bandera USA. Anda quéeeee... a saber qué publican cuando les toca hacer un reportaje de esquimales... o de CAT.

#33 Pura envidia WASP, bcn, 04/10/2010 - 11:24

this is adressed to TWSJ journalists: last week, Spain had put into the sea an ultramodern aircarrier BPE series, it has been soled to Australia. Seville 'a so gipsy fiesta town' facilities nowadays is building the modern military UE airplane, the A400 so crises? what crises?

#32 Pura envidia WASP, bcn, 04/10/2010 - 11:10

Los senitimientos de USA hacia España han oscilado entre amor y odio sin término medio. De los primeros: Hemingway, Irving, Prescott, Brenan, Douglas. De los segundos: Monroe, Theodor Roosevelt, Spielberg, Financial Times hagamos caso a los 1ºs y butifarra a los 2ºs

#31 Pura envidia WASP, Guasintón, 04/10/2010 - 11:06

se de gente que renunció al pasaporte USA para tener un pasaporte de España. ¿nombres? el fundador de Jazztel, Martin Varsavsky. O sea, oches: algo tiene el agua cuando la bendicen

#30 Pura envidia WASP, bcn, 04/10/2010 - 11:03

(poner voz de Perry Mason) y no es más cierto que la deuda de CAT. fue calificada a igual nivel que la de Perú, que nadie en la UE quiso comprarla y que todos los bancos de ESPAÑA sindicaron un préstanmo para salvar a CAT. de la ruina? señores del jurado: este reportaje es pura envidia WASP!!