Publicitat
Economia · 11 de Juliol de 2011. 17:41h.

Espanya, en zona d'alt risc financer

La prima de risc, al punt més alt des del naixement de l'euro

Espanya, en zona d'alt risc financer

Els índexs borsaris han experimentat aquest dilluns fortes caigudes

La prima de risc d'Espanya ha superat aquest dilluns, per primer cop des de la introducció de l'euro, els 300 punts bàsics, afectada pels dubtes sobre el segon pla de rescat a Grècia i els que planen sobre el sistema financer italià, que ara està en el punt de mira.

Això ha provocat una reunió d'urgència convocada pel president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, per intentar evitar que la crisi del deute es continuï escampant.

Les males notícies que vénen d'Itàlia i l'ensorrament, divendres passat, dels mercats han encès totes les alarmes, i la convocatòria d'urgència d'aquesta reunió només ha fet augmentar la incertesa. De fet, la desconfiança ha marcat l'obertura dels mercats, que han continuat amb caigudes generalitzades.

La prima de risc dels estats perifèrics de la zona euro, que es mesura amb el diferencial entre els bons estatals a deu anys i l'alemany, ha repuntat, especialment l'italià, que superava els 268 punts bàsics. La prima de risc a Grècia arribava als 1.387 punts bàsics; Portugal sobrepassava els 1.000, i Irlanda gairebé arribava al miler, a l'espera de la reunió de l'eurogrup.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat