Publicitat

Un rescat econòmic podria costar uns 800.000 milions

Espanya, en venda

Imatge d'una pancarta contra Zapatero en una manifestació sindical

El passat mes d'abril, quan la UE i el FMI van rescatar a Grècia, un eventual rescat d'Espanya hauria costat uns 470 mil milions. Ara, la xifra s'ha incrementat, i les últimes avaluacions sobre l'assumpte indiquen que aquest rescat tindria un cost aproximat de 800 mil milions.

A la primavera, el nord-americà Mark Steven Kirk, senador republicà per Illinois, i que llavors era membre del comitè d'assignació de la cambra que supervisa el finançament per al Fons Monetari Internacional (FMI), va considerar que un pla de rescat per a Espanya podria costar 600 mil milions de dòlars (474 mil milions d'euros). Aquesta opinió va ser publicada pel diari The New York Times.

Després ha arribat el rescat d'Irlanda i un augment de la pressió sobre Portugal i Espanya, en un escenari de fortes tensions del deute públic, que està posant en perill el futur de l'euro. Es torna a parlar de la possibilitat que Espanya necessiti un rescat. Rescatar a Grècia va costar uns 110 mil milions, i encara que no hi ha un càlcul definitiu sobre Irlanda, la xifra és d'uns 90 mil milions.

En relació amb Espanya, Juergen B. Donges, catedràtic emèrit de la Universitat de Colònia i un dels economistes més influents d'Alemanya, ha declarat a El Economista que un eventual rescat costaria en aquests moments al voltant de 800 mil milions.

"El Fons d'Estabilitat Financera", ha indicat, "no compta amb tants diners, de manera que o bé s'hauria de dotar el pla de més recursos, el que no és la solució, o bé caldria dir-li a Espanya que se les arreglés com pugui, cosa que tampoc és un remei. Un possible rescat espanyol sí que posaria en dubte el futur de l'euro".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 VAMOS HACIA LOS 6 MILLONES DE PARADOS, BCN, 30/11/2010 - 15:48

CUANDO SE LLEGUE A UN 30 % DE PARO A FINALES DE 2011 Y 3 MILLONES DE MOROS .-PXC TENDRA TRABAJO EN RECOGER LOS CIENTOS DE MILES DE VOTOS QUE SACARA DE AHORA EN ADELANTE.

#8 Lluis, Sabadell, 27/11/2010 - 20:47

Perque no es diu tota la veritat?
A mitjans del 2011 ens passara com a Irlanda.
Millor treure lo poc que tinguem al banc i fotre-ho sota la rajola

#7 Tio Canya, Palafrugell, 27/11/2010 - 12:07

El Regne de Valencia, qu' el s' en venguin als Xinos i aixis els ensenyarant a no esser tan corruptes ( alguns NO) A la Xina als corruptes els afusellent legalment i fan pagar les bales a la familia tot d' accord amb la legalitat vigent

#6 yo tengo la solución, bcn, 27/11/2010 - 00:46

solución: vendemos CAT. a Berlusconi, y ya os apañareis

#5 bbc, bcn, 27/11/2010 - 00:43

Catalunya, en rebajas 2 x 1 y por e-noticirs te dan dinero encima si te lo quedas