Publicitat
Economia · 6 de Maig de 2011. 17:52h.

Espanya cobra 900 milions / any per deute extern

L'activista per la pau Arcadi Oliveres demana la seva supressió

Espanya cobra 900 milions / any per deute extern

Una imatge d'Arcadi Oliveres durant la conferència

Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, va revelar en una conferència que va pronunciar recentment, organitzada per ATTAC (Associació per una Taxa sobre les Transaccions especulatives per a Ajuda als Ciutadans), que l'Estat espanyol rep anualment 900 milions d'euros en concepte de deute externa d'altres països.

Oliveres va demanar la supressió d'aquest deute, i, per substituir els ingressos procedents del mateix, va proposar que Hisenda impedeixi el frau fiscal, que va xifrar en uns 80.000 milions d'euros l'any.

D'altra banda, va denunciar que Espanya és el sisè país que més armes exporta al món i, segons Intermón Oxfam, va dir, el segon, darrere d'Estats Units, que més munició ven a les guerres africanes.
 
Així mateix, Oliveres es va referir a un informe del Senat dels EUA sobre els negocis petrolífers a Guinea Equatorial, i sobre les connexions financeres entre aquests negocis i alguna entitat financera de l'Estat espanyol.

També va parlar en la seva conferència del volum econòmic de la fortuna que va deixar en morir Hassan II, pare de l'actual rei del Marroc, Mohamed VI, i que fou el seu antecessor al tron.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 10/05/2011 - 14:26

Quan et suprimeixin a tu la subvencio i a mi la hipoteca que facin aixo que dius.