Publicitat
Economia · 14 de Febrer de 2011. 21:35h.

ERC surt en defensa del model català de caixes

Ridao defensa els seus "arrels socials, que han garantit una important obra social"

ERC surt en defensa del model català de caixes

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao

Esquerra presentarà aquest dimecres una interpel·lació a la vicepresidenta segona del Govern espanyol, Elena Salgado, sobre els bancs i les caixes d’estalvis. El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que "entenem que els nous requeriments internacionals de solvència obliguin a algunes caixes a convertir-se en bancs, però el que no es pot qüestionar és el model català de caixes sense més".


Ridao ha dit que "el model català és un model d’èxit, d’arrelament social, que ha garantit una important obra social i que ha fet una important funció financera", i ha recordat que "les caixes es dediquen a donar servei als petits impositors, a les petites i mitjanes empreses, a les famílies. Ara, però, la bancarització portarà a un oligopoli bancari".

El portaveu d’Esquerra ha afirmat també que "ara els bancs tenen competència, però sense la competència de les caixes no deixaran de fer el que han fet fins ara, maximitzar els beneficis i repartir dividends", per la qual cosa ha advertit que "es pot entrar en una situació molt preocupant, també pel què fa al crèdit".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat