Publicitat
Economia · 15 de Desembre de 2021. 12:48h.

ERC se'n recorda ara de Seat

El Govern no va anar al 70è aniversari de la companyia

ERC se'n recorda ara de Seat

El Govern no va assistir al 70è aniversari de Seat

El diputat d'Esquerra Jordi Albert ha reivindicat Seat com a part de l'"imaginari col·lectiu" i la "lluita obrera" del Baix Llobregat malgrat que cap representant del Govern va assistir el passat mes de març a l'acte per commemorar el 70è aniversari de la companyia en protesta per la presència del Rei Felip VI.

Albert ha destacat en la sessió de control al Govern que "el Baix Llobregat som una comarca molt diversa i atractiva, però de tot plegat sempre se'ns destaca per la nostra força i capacitat industrial que ha permès escriure pàgines de lluita i conquesta de drets laborals i socials" i ha afegit que "la Seat forma part directa d'aquest imaginari col·lectiu, símbol també de la lluita obrera".

 

 

També ha qualificat de "transcendental" l'anunci del grup Volkswagen de fabricar el model compacte de vehicles elèctrics a la planta de Seat a Martorell perquè "la fabricació del vehicle elèctric té un efecte atractor amb capacitat per generar una indústria al seu voltant que permetrà a Catalunya liderar la transició cap a la mobilitat sostenible".

Jordi Albert ha recordat que el conseller d'Empresa, Roger Torrent, va visitar Seat en el seu primer acte públic i es va reunir amb el president de la companyia, amb Wayne Griffiths, i va qualificar Seat "com a soci estratègic per aquest Govern".

"Des del primer moment ha estat la prioritat del seu departament garantir que la planta de Seat a Martorell es convertís en un dels referents que permetés a Catalunya liderar el procés de transformació en el sector de l'automoció i ha treballat a fons per aconseguir-ho", ha reivindicat.

Finalment, ha reclamat al Govern espanyol que "acceleri la convocatòria del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica, el PERTE, que és un element imprescindible per garantir de forma definitiva aquesta inversió" de Seat que, segons ha detallat, invertirà "5.000 milions d'euros per al llançament de nous vehicles elèctrics que seran concebuts i dissenyats a Catalunya".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Como apunta Marcial Heredia, Murcia, 15/12/2021 - 21:40

Ni estos ni los padres de HB consideraron apoyar al movimiento obrero dado que era cosa de maquetos/txarnegos y de su sindicato de clase (CCOO). Para ellos lo primero eran los derechos nacionales de sus burgueses. Por eso mi extrañeza cuando las "cocos" se apuntan a las movidas de ERC sin cuestionarlas. Por eso Nissan pasan de ellos.

#5 joan, manresa, 15/12/2021 - 16:34

El Casal, obrint la seva paradeta des de Moro-L'andina.-No entenem a que "cuentos" ens volen explicar are els "mils homes.." Llancen are tams..,tams..,de redención..,o tornen a fer comedia verbal.., la varen cagar., i u pagarem car. La seva prepotencia personal política i els seus "somnis" irreals, han portat a perdre, milers llocs de trebal

#4 Sergi Sergio, Barcelona, 15/12/2021 - 14:39

Ahora todos estos lumbreras de campeonato empiezan a ver las orejas al lobo, ya van tarde.

#3 Flanagan, Tabarnia City, 15/12/2021 - 13:45

De momento la fabrica de baterías no se queda aquí y espera a ver cuantos despidos en los próximos años hay en seat. Del proyecto de fabricar autobuses eléctricos en nissan no dice ni pio,2.000 puestos de trabajo que se van a Valladolid,menudo solar nos van a dejar estos tuercebotas.

#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 15/12/2021 - 13:26

En la la conquista de los derechos laborales y sociales de la lucha obrera en el Baix Llobregat , ni estaban ni se les esperaba. Al igual que tampoco en el 70 aniversario de la SEAT. No se de que imaginario colectivo habla ese pájaro. El del Imagine de John Lenon será.