Publicitat
Economia · 4 d'Abril de 2013. 19:41h.

ERC proposa un "contracte de transició juvenil"

Joan Tardà qualifica de "càncer amb metàstasi" l'atur entre aquest col·lectiu

ERC proposa un "contracte de transició juvenil"

Ginesta i Tardà, durant la roda de premsa

Esquerra ha proposat un "contracte de transició juvenil" per tractar de rebaixar les taxes d'atur entre aquest col·lectiu. El diputat al Congrés, Joan Tardà, i el president de la comissió sectorial de Treball, Josep Ginesta, han presentat el programa, davant la necessitat d'"aturar el cop".

Tardà ha qualificat de "càncer amb metàstasi" el nivell d'atur juvenil. "Actualment l'atur juvenil registrat a Europa és del 27%, mentre que a l'Estat espanyol se situa per sobre del 54%", ha recordat.

La proposta d'ERC se centra en "un contracte indefinit, tutelat a través dels Serveis d'Ocupació Públics, especialment bonificat i amb una indemnització limitada als primers anys de contracte. Aquest contracte hauria d'acabar suprimint els contractes de formació".

També s'han presentat altres mesures com la millora de les bonificacions als autònoms, un salari emprenedor consistent en la possibilitat de cobrar l'atur durant un any mentre es posa en marxa un projecte emprenedor, la possibilitat de cobrar l'atur de cop per endegar un projecte, o no permetre que les empreses que han presentat expedients de regulació d'ocupació puguin utilitzar els models de minijobs.

Segons Tardà, "el desastre és de tal magnitud, que és suïcida que el Govern (estatal) no s'avingui a acceptar propostes assenyades, plenes de sentit comú i gens extremes com les que avui hem presentat". En aquest sentit, el diputat republicà es reunirà amb la ministra de Treball, Fátima Báñez, per fer-li arribar les iniciatives d'ERC en aquest punt.


Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 BEJOTA, BCN, 16/04/2013 - 13:42

Barcelona.- ?Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid?, ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España, que ha desvelado que ya ha celebrado varias reuniones en las que ha tratado este conflicto.

#7 BEJOTA, bcn, 06/04/2013 - 17:09

La diáspora continúa: Dia traslada la sede fiscal de Schlecker de Cataluña a Madrid.

#6 BEJOTA, bcn, 06/04/2013 - 15:59

Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo".

#5 BEJOTA, bcn, 05/04/2013 - 15:53

La diáspora continúa: Dia traslada la sede fiscal de Schlecker de Cataluña a Madrid
La cadena de supermercados ubica el nuevo domicilio social de la cadena de droguerías, que acaba de adquirir, en la localidad madrileña de Las Rozas por razones "operativas".

#4 Kropotkin, Vic, 05/04/2013 - 15:30

Algo huele a podrido en Cataluña... Jua, jua, jua,...

#4.1 Gerard, Barna, 07/04/2013 - 04:01

No és Catalunya, són els teus calçotets.