Publicitat
Economia · 31 de Maig de 2013. 12:22h.

ERC pressiona Mas amb la insubmissió fiscal

Els diputats republicans del Congrés presenten la renda a l'Agència Catalana

ERC pressiona Mas amb la insubmissió fiscal

Els tres diputats, en una imatge d'arxiu

Els diputats d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà han presentat aquest matí la seva declaració de la renda, però no ho han fet com la majoria dels ciutadans davant la Hisenda espanyola, sinó davant l'Agència Tributària de Catalunya. Amb aquest gest, els parlamentaris republicans pretenen empènyer el president de la Generalitat, Artur Mas, cap a la insubmissió fiscal.
 
"Nosaltres ja hem fet el que havíem de fer. Ara la pressió la té Mas", ha declarat Tardà a les portes de l'Agència Tributària catalana. El diputats independentistes saben que la seva actuació, que és legal, no tindrà transcendència, perquè la Hisenda catalana està obligada a remetre els seus impostos a l'espanyola, però volen que Mas mostri "valentia" i retingui aquests diners per invertir "a les necessitats dels catalans".
 
"El d'avui és un acte de normalitat, perquè hem presentat la nostra renda quan i on correspon", ha assegurat Bosch. El cap del grup d'ERC al Congrés ha defensat que aquests diners no han d'anar a Madrid i que han d'utilitzar-se "a les escoles i hospitals" de Catalunya. A més, ha recomanat a la resta de contribuents que segueixin el seu exemple perquè així l'Agència Tributària catalana pugui elaborar un cens de pagadors que "serà de gran utilitat de cara al procés" d'independència.
 
Bosch, Tardà i Jordà van estar acompanyats de Carme Teixidó, la representant de la plataforma Catalunya Diu Prou, que advoca per la insubmissió fiscal. Teixidó ha explicat que durant aquesta campanya de la renda ja són 250 els contribuents catalans que, com els diputats d'ERC, han optat per presentar la seva declaració davant l'Agència Tributària catalana.
 

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 12/06/2013 - 21:10

Crida l'atenció que ERC es conformi amb un percentatge tan baix quan reiteradament es diu que una majoria dels catalans, és a dir del cens, la volen. ERC no ha d'estar molt segura de l'autèntica voluntat dels ciutadans de Catalunya. En cas contrari no baixaria el llistó per fer-se trampes al solitari.

#17 BEJOTA, BCN, 07/06/2013 - 14:37

Los empresarios asistentes a las jornadas del Círculo de Economía, que se han inaugurado este jueves en Sitges (Barcelona), han rechazado el mensaje ?entre victimista y esperanzado con la independencia de Cataluña

#16 BEJOTA, BCN, 06/06/2013 - 19:22

Cataluña maquilla la balanza fiscal para justificar su "España nos roba"
La Generalidad afirma que Cataluña aportó al resto del Estado 16.543 millones de euros netos en 2010, pero infla esta cifra en su propio beneficio.

#15 BEJOTA, BCN, 04/06/2013 - 17:18

Los empresarios rechazan el mensaje separatista de Artur Mas
30/05/2013 - 18:50
Diálogo Libre

N.B. AL MERCAT COMÚ S'HAN ACABAT EL PRIBILEGIS(=PROTECCIONISME) I XANTATGES.

#14 BEJOTA, bcn, 03/06/2013 - 16:54

Una consulta seria d'una inutilitat pràctica palesa
Tota mena d'enquestes contra l'independentisme

La possibilitat, que sempre ha estat només teòrica, d'un procés d?independència de Catalunya està caient amb força en els diversos fronts, segons indiquen enquestes diverses, efectuad'