El president dels empresaris sobiranistes afirma a Madrid que el Govern central "discrimina Catalunya per motius polítics"

En camp contrari

Pont, al mig, en un moment de la presentació

El president del Cercle Català de Negocis (CCN), Albert Pont, ha dit que el Govern central "discrimina i segrega Catalunya per motius polítics". L'empresari que va cursar estudis a la capital d'Espanya per formar-se com a membre del cos diplomàtic, ha indicat, que "vaig comprovar que els catalans no estàvem prou representats en l'Administració central de l'Estat respecte a altres ciutadans espanyols".

"El poc pes -ha seguit- que els ciutadans d'origen català tenen a les institucions de l'Estat és un problema greu que només pot explicar-se perquè des d'Espanya se segrega els catalans per motius identitaris, polítics i de llinatge". Pont ha presentat la versió castellana del llibre Delenda est Hispania, que porta per títol Escucha, Sefarad (Edicions Invisibles).

Segons Pont, existeix "animadversió i distanciament entre la societat espanyola i la catalana", i ha augurat que "tard o d'hora haurem d'acabar negociant amb l'Estat espanyol qüestions com el repartiment de béns, el repartiment del deute, l'adscripció de Catalunya als òrgans internacionals, i la concessió de la ciutadania catalana".

El màxim dirigent del CCN ha remarcat que "la independència de Catalunya té un component de caràcter social. Nosaltres el que volem és independitzar-nos de la llotja del Bernabéu, d'aquesta oligarquia espanyola formada per les grans empreses que estan absorbint la liquiditat de l'Estat, al qual ha endeutat a nivells altíssims".

Pel que fa a la possibilitat de quedar fora de la Unió Europea en cas d'independència, Pont ha recordat que "si Kosovo forma part de la UE no hi ha dubte que Catalunya no quedarà exclosa del marc europeu".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Pedro, Barcelona, 13/11/2013 - 12:10

KOsovo forma parte de la UE? En el palco del Bernabéu están todos los empresarios de España?, no deben caber, digo yo, tópicos, etc. Si este señor es representativo del empresariado catalán ya sabemos por que la empresa catalana está tan mal.

#12 Jordi, ,, 13/11/2013 - 10:40

¿Que el gobierno central discrimina a Cat. por motivos políticos?
¿Y a los catalanes por motivos identitarios, políticos y de linaje?
Qué gracioso. Está describiendo la política del govern hacia Madrid y los catalanes hispano-hablantes de los últimos 35 años.
Es acusar a tu víctima de tus abusos

#11 spanish, Madrid, 13/11/2013 - 00:53

Cercle Catala de verue quin negoci fem , l´nateiro va marxar despres del pal a l´ANC i amb el sarronet jajajajajaja

#11.1 Fart dels jajajajajaja, Barcelona, 13/11/2013 - 11:50

Estic ben fart dels comentaristes que es fan gràcia, només a ells mateixos, i tenen la mala educació de manifestar-ho públicament

#10 Enolagay, Sherwood Forest, 12/11/2013 - 22:56

Menudo llorica esta hecho este tio, le quitarian el bocata en el patio cuando era pequeño y aun le dura el trauma....
Se hace insoportable leer sus sollozos en los diarios.
Que se ponga a currar de una puta vez!!

#9 FGR, Barcelona, ESPANYA, 12/11/2013 - 22:05

Aquest va suspendre les oposicions al Cos Diplomàtic i vol convèncer-nos que va ser a causa del seu origen català. Jo crec que el motiu és bastant mes simple. NO VA ESTUDIAR PROU i va haver altres que van ser millors que ell o almenys, van estudiar més.