Publicitat
Economia · 19 de Juliol de 2012. 22:49h.

Empresaris pel pacte fiscal

A diferència del Cercle, hi estan a favor

Empresaris pel pacte fiscal

Jordi Solé

El col·lectiu de joves empresaris, a través de la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC), es mostra favorable a la proposta d’un nou model de finançament que permeti a Catalunya la gestió, recaptació, liquidació i inspecció de tots els tributs estatals que s’hi recapten.
 
En una carta adreçada el passat mes de novembre als caps de llista catalans a les eleccions generals, els joves empresaris ja van indicar la necessitat d’assolir un nou pacte fiscal o concert econòmic, com a mesura prioritària dins d’un conjunt de vuit mesures que es proposaven en aquell document.
 
La Federació considera que actualment "ens trobem en un punt històric en el qual s’han de determinar aspectes clau del que serà el terreny de joc futur, és a dir, el marc econòmic i fiscal, en el qual haurem de ser, precisament els joves empresaris d’avui, els qui tindran la responsabilitat d’haver de gestionar i rendibilitzar les seves empreses, tot generant riquesa i ocupació".
 
"La competitivitat futura de les nostres empreses estarà condicionada, en bona part, pel marc fiscal i econòmic pel qual s’hagin de regir; i, per això, cal que disposem des de Catalunya de les eines necessàries per ajustar aquest marc a les necessitats canviants de les nostres empreses per afavorir-ne el seu desenvolupament", afegeixen.
 
Segons el seu president, Jordi Solé Tuyà: “Considerem necessari un nou pacte fiscal, que es basi en un model bilateral, a l’estil del que disposen el País Basc i Navarra, però incorporant-hi una quota de solidaritat limitada”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 jajajjaajjaaa, Barceloan, 21/07/2012 - 05:40

exacto "buscando subvencion por el pacto fiscal"

#5 -emilio, a, 21/07/2012 - 01:28

Se han ganado una suscripcion a la Vanguardia por un año

#4 Joanet, BCN, 20/07/2012 - 19:16

.. on s'han endollat?

#3 Javi, Barcelona, 20/07/2012 - 12:29

Más bien sería "inútiles por el pacto fiscal". Esa es la definición exacta.

#2 El azote de los necios, Barcelona, España, 20/07/2012 - 10:59

La decisión del Cercle es una información q debería difundirse contra los independentistas y nacionalistas, del porque el loby empresarial más potente catalán considera el pacto fiscal en contra de la constitución española.Incluye a Puig, La Caixa, Agbar, Gas Natural,Catalana Occid,Banc Sabadell,etc