Publicitat
Economia · 11 de Desembre de 2014. 21:07h.

Empresaris a favor de "la unitat d'Espanya"

Consideren que el discurs sobiranista "no és representatiu"

Empresaris a favor de "la unitat d'Espanya"

Imatge de l'acte

L’associació Empresaris de Catalunya (EC) s’ha presentat aquest dijous amb l’objectiu de donar veu als empresaris i els professionals de la empresa que “desitgem alertar de les conseqüències negatives que portaria el procés secessionista català” per a la activitat econòmica de Catalunya i defensant en un manifest "la unitat d'Espanya".

Des d’aquesta entitat consideren que “el discurs secessionista no és representatiu del que tots els empresaris catalans pensen”, afirmant que “formar part d’Espanya i de la Unió Europea ha sigut i és, avui més que mai, fonamental i positiu per al creixement de la nostra economia i el progrés dels catalans”.

“Davant el món feliç que ens promet l’oficialisme independentista, manifestem una gran preocupació per les repercussions reals que té el procés secessionista per al desenvolupament de la activitat empresarial, el creixement de la economia catalana i el progrés i el benestar de tots els catalans”, han apuntat.

Aquesta associació d’empresaris ha acusat a la Generalitat d’intentar “silenciar opinions divergents i plurals”, assenyalant que “veiem necessària una associació que lliurement expressi les seves preocupacions sobre els perjudicis reals que podria comportar una hipotètica secessió de Catalunya de la resta de l’estat espanyol”.

En aquest sentit han advertit que “no estem disposats a assumir uns costos i uns perjudicis evidents que es derivarien de la secessió de Catalunya de la resta d’Espanya per a tots i cadascun dels catalans”.

També han manifestat que “el Govern no pot ni ha d’abandonar els principis de legalitat i neutralitat, si no ens vol portar a un greu carreró sense sortida”, reclamant que “es recuperi el seny i el lideratge empresarial que sempre ens han caracteritzat als catalans”.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#21 BEJOTA, bcn, 21/02/2015 - 13:13

Frente a la amenaza del proceso separatista.
Empresarios de Cataluña por España.
Agrupados en la asociación 'Empresaris de Catalunya' muchos empresarios catalanes han decidido dar un paso al frente para explicar y divulgar por toda Cataluña el desastre económico y social que supondría la separació

#20 BEJOTA, bcn, 22/01/2015 - 15:13

368 empresarios (el 50% del PIB de Cataluña) se pronuncian contra el independentismo de Artur Mas.
Apoyan el estudio elaborado por el ?think-tank? Europa Liberal que explica los perjuicios de la separación con España.

#20.1 BEJOTA, BCN, 09/02/2015 - 19:48

Només un 17% dels catalans enquestats
creu que Catalunya serà un Estat independent
l'any 2020, segons un sondeig de 8tv.
La declaració unilateral d'independència que preveuen CiU i ERC no té suport popular,

#19 BEJOTA, BCN, 03/01/2015 - 13:01

Caixabank pone de manifiesto la distancia tomada en relación al proceso soberanista catalán. En un reciente cambio de sus estatutos, la entidad refuerza "los vínculos económicos entre Cataluña y el resto de España" y ya no garantiza que su sede vaya a estar siempre en Barcelona.

#18 BEJOTA, bcn, 16/12/2014 - 14:20

Segons el diari 'WirtschaftsBlatt'
Empresaris austríacs deixarien Catalunya en cas de secessió."Volen un mercat que abasta tot Espanya, amb els seus 45 milions d'habitants, i no una Catalunya queno arriba ni a vuit milions", apunten.

#18.1 BEJOTA, bcn, 17/12/2014 - 15:46

Garrotada al 'pla internacional' de Mas.
La UE defensa la integritat territorial dels Estats.
Declaració comunitaria per defensar la integritat dels estats membres i el respecte a les capitals en qüestions territorials

#18.2 BEJOTA, bcn, 18/12/2014 - 13:08

Busca mantenir la mobilització.

Forcadell reconeix "desànim" entre l'independentisme:
"No permetrem que ningú es desinfli. Si esteu cansats, descanseu; si esteu nerviosos,
preneu tila".

#17 ambaixadorCAT, UK, 15/12/2014 - 18:50

proposo que canviïn el nom de l'organització per "Empresaris botiflers de Catalunya", seria un nom més adient.