Publicitat
Economia · 10 de Maig de 2012. 19:03h.

Els sous de Bankia

Dirigents del PP, PSOE, IU i UGT cobraven retribucions d'entre 180.000 i 455.000 euros

Els sous de Bankia

Rato, Rajoy, Aznar i De Guindos, en una imatge d'arxiu

El Banc Financer i d'Estalvi (BFA) i la seva filial, Bankia, van ser el resultat de la fusió de set caixes liderades per Caja Madrid i la valenciana Bancaja, a les quals es van unir Caja Ávila, Caja Segovia, Caja Insular de Canarias, Caixa Laietana i Caja Rioja. Les dues primeres, amb una forta presència al seu consell de polítics, sobretot del PP, es van implicar excessivament al sector immobiliari, la qual cosa ha provocat la nacionalització del grup.

De fet, Rodrigo Rato va arribar a la presidència de BFA-Bankia després d'una pugna entre Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz Gallardón pel control de Caja Madrid. Aguirre va organitzar una ofensiva política per provocar la destitució de Miguel Blesa de la presidència de Caja Madrid, el que va aconseguir finalment a començaments del 2010. Blesa va arribar a la presidència amb el suport de José María Aznar, però la presidenta de la Comunitat de Madrid va considerar que s'havia convertit en un home del seu gran rival, Ruiz Gallardón.

Tanmateix, Aguirre no va aconseguir col·locar a la presidència la seva mà dreta, Ignacio González, una operació a la qual s'oposava Ruiz Gallardón, que preferia Rodrigo Rato. La decisió final va ser presa per Mariano Rajoy, i Rato es va convertir en president de Caja Madrid.

Bancaja, de la seva banda, ha estat sempre un feu del PP valencià, ja des de l'època d'Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat, que va ficar de ple a l'entitat al negoci immobiliari. Posteriorment, Francesc Camps va continuar amb la mateixa política.

Ambdues entitats tenien als seus consells molts polítics, sobretot del PP, que posteriorment van passar a ocupar llocs als de BFA i Bankia. Un dels problemes de Rato és que no es va atrevir a desallotjar els polítics dels dos consells i substituir-los per professionals de la banca. Al marge de Rato, Alguns dels principals càrrecs polítics dels consells de BFA-Bankia, procedents de Caja Madrid, són:

- Ricardo Romero de Tejada (PP): 270.000 euros anuals. Exsecretari general del PP de Madrid.

- José Manuel Serra Peris (PP): 209.000 euros. Va ser secretari d'Estat d'Indústria i Energia amb Aznar.

- Mercedes de la Merced (PP): 376.000 euros. Exdirigent del PP de Madrid i exregidor de l'Ajuntament madrileny.

- Virgilio Zapatero (PSOE): 198.000 euros. Va ser rector de la Universitat d'Alcalá de Henares i ministre amb Felipe González,

- José Antonio Moral Santín (IU): 197.000 euros. Va ser diputat per Izquierda Unida a l'Assemblea de Madrid.

- José Ricardo Martínez (UGT): 180.000 euros. Secretari general d'UGT de Madrid

-José Manuel Fernández Norniella (PP). A més de conseller, ha estat adjunt a la presidència, i va cobrar, des del gener al novembre del 2011, uns 455.000 euros.

- Estanislao Rodríguez-Ponga: va ser secretari d'Estat d'Hisenda amb el PP i percep 422.000 euros.

- Procedeixen de Bancaja, entre d'altres, Antonio Tirado, que va ser alcalde de Castelló amb el PSPV, però després va passar al PP; Rafael Ferrando (PP), José Rafael García Fuster (PP), i Remigio Pellicer (PSPV).

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#8 paula, matadepera, 11/05/2012 - 11:37

TOT PLEGAT ES UNA PUTA VERGONYA.

POLITICS DE TOTS ELS COLORS , BANQUERS , SINDICATS , FAMILIARS ETC... TOTS AQUETS
SON LA CORRUPCIO PORTADA A EXTREMS INSOLITS.

ES INMORAL.


#7 proletaria, Cerdanyola, 11/05/2012 - 10:00

Tot hom esquitxat per la corrupció, polítics, banquers, sindicalistes, cunyats, reis, etc.
Peró a mi mai m'ha tocat ni de resquitllada una miqueta d'aquesta corrupció. No m'importaria ser un corrupte durant un any. Amb el sou d'un any del Rato en tinc prou per a mi i els meus descendents.

#6 proletaria, Cerdanyola, 11/05/2012 - 09:59

Tot hom esquitxat per la corrupció, polítics, banquers, sindicalistes, cunyats, reis, etc.
Peró a mi mai m'ha tocat ni de resquitllada una miqueta d'aquesta corrupció. No m'importaria ser un corrupte durant un any. Amb el sou d'un any del Rato en tinc prou per a mi i els meus descendents.

#3 Desperta Ferro, Ribagorça, 10/05/2012 - 22:57

De pirates, lladres i incompetents n'anem sobrats. Però el que a mi m'enterneix és la gent d'esquerres (comunistes i sindicalistes) capaç de sacrificar-se per petites quantitats a fi i efecte de que els de dretes no s'ho enduguin tot.

#2 BCN- MAD, BCN, 10/05/2012 - 22:26

....mmmm en la foto no encuentro al de UGT (180.000 es mas pringao ), ni a al Llamazares,...ni a Salgado,.... el redactor debe haber equivocado la foto. ¿No?....