Publicitat
Economia · 28 de Setembre de 2010. 22:08h.

Els sindicats se la juguen

El fracàs de la vaga general pot afeblir les centrals sindicals

Els sindicats se la juguen

Un grup de membres de CCOO, a la zona de Mercabarna, aquesta nit a Barcelona

CCOO i UGT ha convocat una vaga general perquè, segons reconeixen els seus principals dirigents, no tenien més remei. De fet, Ignacio Fernández Toxo, secretari de CCOO, va dir al començament d'aquest mes a Punto Radio que la vaga li semblava "una gran putada". En qualsevol cas, els dos sindicats corren un gran risc.

Experts sindicals temen que els efectes de la crisi, amb un augment de la precarietat laboral i de l'atur com dos de les seves conseqüències, hagin creat un marc social poc propici per a una vaga general, però el canvi de política econòmica de Zapatero els ha deixat sense marge de maniobra i s'han vist obligats a convocar la jornada d'atur d'aquest dimecres.

En aquest context, les dues centrals sindicals tenen por que els treballadors donin l'esquena a la convocatòria, i la vaga acabi en un fracàs, un fet que deixaria els sindicats molt aïllats, en uns moments en que tenen dificultats per adaptar-se a les noves condicions creades per la globalització i per la crisi.

A més, Ignacio Fernández Toxo (CCOO) i Candido Méndez (UGT) saben que el Govern del PSOE no pot fer marxa enrere amb la reforma laboral, però sí que consideren que poden aconseguir bons resultats en altres aspectes, com per exemple, negociant la reforma de les pensions.

De fet, Zapatero ja ha ofert als sindicats aquesta negociació sobre el futur de les pensions i una altra sobre l'aplicació de la reforma laboral, encara que no sobre la reforma. Un altre espai de negociació és la normativa que regularà la negociació col·lectiva, que està pendent.

És a dir, que CCOO i UGT tenen ja garantits -pel cap de l'Executiu- uns certs resultats de la jornada de vaga. Però si es produeix un fracàs molt contundent, les dues centrals rebrien un cop molt dur. En aquest sentit, amb aquesta convocatòria se la juguen.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Guillem, bcn, 29/09/2010 - 10:04

Oh! quina pena...Els fidels acòlits de ZP. Que visquin dels seus igual que l'Església i que els retirin la mamella pública de la boca que gairebé l'han deixat buida. Són corresponsables de la gestió de la crisi i de l'atur a Espanya.

#11 JOAN, BCN, 29/09/2010 - 08:48

quina colla de ganduls , vividors i paràsits. si s´haguessin de guanyar la vida treballant i essent persones productives es pelaríen de gana. això és ronya social. no serveixen per absolutament res , res , res de res. jjo estic treballant com un reiet. EL QUE CONVOQUIN AQUETS DROPOLS ME LA PELA.

#10 Gimenes, bcn, 29/09/2010 - 08:16

LO QUE ME JODE DE LOS SINDICALISTAS QUE DESPUES VOTAN SOCIALISTAS, PRECISAMENTE LOS QUE DAN POR C U L O

#9 Marcel, Barcelona, 29/09/2010 - 07:36

No només els sindicats. Estan començant a desmuntar l'estat del benestar i cal aturar-los. Els catalans. si no fóssim espoliats amb 22.000 milions d'euros anuals, el podríem mantenir i millorar! (vegeu el bloc http://perabonspatricis.blogspot.com)

#8 Eduardo p.l., GIRONA, 29/09/2010 - 07:20

Sobre todo los liberados y sus chollos.....