Economia · 16 de Gener de 2012. 13:55h.

Els sindicats posen l'espatlla a Seat

Accepten vincular els sous als resultats

Els sindicats posen l'espatlla a Seat

Matías Carnero, James Muir i Josef Schelchshorn, després de la firma

El president del comitè executiu de Seat, James Muir, el vicepresident de Recursos Humans, Josef Schelchshorn, i el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, han segellat el 18è Conveni Col·lectiu de la companyia -ratificat per UGT- per al període 2011-2015. El nou acord, segons la companyia, suposa "un avenç històric que dóna resposta a les demandes socials dels treballadors i que incrementa significativament la competitivitat de Seat".

El text pactat entre les dues parts "millora els aspectes retributius i socials. A més de garantir el poder adquisitiu dels treballadors en qualsevol situació (IPC real), el nou conveni permet obtenir una remuneració addicional en funció de la millora dels resultats de Seat per a que els seus empleats puguin participar dels èxits de l'empresa. Així, en cas de resultat operatiu positiu, els treballadors rebran una paga addicional de fins a 500 euros anuals si s'aconsegueixen els objectius fixats en tres variables diferents: resultat operatiu, productivitat i qualitat".


D'altra banda, en els exercicis amb resultat operatiu negatiu, "la retribució també es pot incrementar per sobre de l'IPC real, segons la millora de les previsions". L'acord també introdueix un nou sistema per a que els empleats distribueixin part de la seva massa salarial en conceptes que incrementin la seva retribució anual neta, i amplia les categories i els seus nivells retributius.


Schelchshorn ha destacat que "hem aconseguit negociar un nou conveni pioner, modern i exigent. L'acord té quatre eixos clau: augment salarial, flexibilitat en la producció, avaluació del rendiment i un pla de beneficis socials". El president del comitè executiu ha afegit que "l'increment de flexibilitat en la producció ens fa ser més competitius i, alhora, els nostres empleats mantenen el seu poder adquisitiu. Amb el nou conveni, la plantilla de Seat estarà orientada a la consecució per objectius". A més, després de la signatura de l'acord, la direcció abonarà un pagament de 250 euros a cada treballador de conveni.

El text aprovat també inclou la introducció de mesures de flexibilitat per adequar la factoria a futurs augments de producció. D'aquesta manera, s'incrementa el nombre de torns de treball addicionals en cap de setmana, que passen dels 39 actuals només els dissabtes al matí a un màxim de 42 a sis torns. Així mateix, estableix la possibilitat de realitzar torns addicionals que permetran mantenir la fàbrica oberta durant 328 dies a l'any quan sigui necessari. El nou conveni també estableix que a partir de la signatura del document tots els treballadors gaudiran de cinc dies en positiu addicionals en la seva bossa d'hores. 


L'acord assolit inclou altres avenços significatius que responen a la necessitat de modernitzar les relacions entre ambdues parts i millorar la conciliació familiar. Destaquen, entre altres, un pla de jubilacions parcials amb contracte relleu, l'aportació econòmica de l'empresa al pla de pensions dels treballadors i un programa de leasing (arrendament financer) de vehicles durant la vigència del conveni.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Antoni Serra, Sant Boi, 16/01/2012 - 19:09

Els sindicats com sempre miran cap a l'empresa i els pobres treballadors callats perquè sino van directes al carrer a menys que siguis un delegat sindical. La Seat portà molts anys de retard.

#1 Sergi, Badalona, 16/01/2012 - 17:37

ELS sindicats, en plural? Només hi ha firmat la UGT. Ni els seus cosins de CCOO ni la CGT ho han fet.