Publicitat
Economia · 29 de Gener de 2010. 07:38h.

Els sindicats cobren de tot arreu

Els diners arriben d'administracions i departaments diferents i per conceptes diversos

Els sindicats cobren de tot arreu

Imatge d'una manifestació sindical

La dificultat per determinar les fonts de finançament dels sindicats estan fonamentades en el fet que aquestes fonts són molt diverses i els recursos que injecten a les organitzacions sindicals són concedits per conceptes molt diferents.

En el cas de Catalunya, les subvencions i ajudes als sindicats catalans procedeixen de l'administració de la Generalitat, però també de l'administració central, és a dir, del Govern de l'Estat. No es té constància de subvencions procedents de l'administració local, almenys directament.
 
A més, les quantitats que reben els sindicats de l'administració de la Generalitat no tenen un sol conducte, sinó que procedeixen de departaments diferents i, dins de cada departament, de conceptes diferents. I el mateix passa en el cas de les quantitats que procedeixen de l'administració central.

Per exemple, si es revisen els ajuts concedits durant 2008 i 2009, apareixen subvencions procedents dels departaments de Treball, Governació i Economia de la Generalitat de Catalunya.

Els conceptes són diversos. El departament de Treball concedeix un bloc d'ajudes per a "la mediació i la formació sindical i l'assessorament jurídic i econòmic".

D'altres ajuts, de la mateixa conselleria, es destinen a "la realització d'accions per a l'ocupació amb entitats sense ànim de lucre, i amb les organitzacions sindicals i empresarials". El "foment de les activitats sindicals de temps lliure" és la justificació d'altres subvencions.

Governació dóna ajuts per a "subvencionar l'acció i la formació sindicals", i Economia subvenciona "les despeses derivades de les activitats de difusió de la revisió i nou impuls de l'acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana 2008-2011". També se subvenciona el novè congrés de CCOO.

De la seva banda, el ministeri de la Presidència de la adminisración central subvenciona els sindicats "presents en les taules generals de negociació en les quals participa l'administració general de l'Estat".

I el ministeri d'Educació finança "el manteniment de representants sindicals que, amb caràcter d'exclusivitat, intervinguin en la negociació de matèries relatives al paper d'ordenació i coordinació del sistema educatiu que corresponen a l'administració general de l'Estat i per al desenvolupament d'activitats que redundin en benefici de la tasca educativa, fomentin la participació dels professors i possibilitin l'exercici dels drets que a aquests reconeix la legislació vigent".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 kim, hospi, 01/02/2010 - 17:36

Es a dir, aquesta colla de trepas ultrafinançats només viuen de que els seus colegas els hi subvencionin. Per aixó no fan vaga encara que tinguem 5.000.000 d'aturats. Els Sindicalistes volen la pasta i es venen a aixó.

#3 Julio, Barcelona, 01/02/2010 - 11:17

Si se eliminaran los sindicatos, dejaría de ser un problema las jubilaciones, sobraría dinero y viviríamos felices.

#2 pere, bcn, 01/02/2010 - 08:43

Qui té el cul llogat no seu quan vol.

Això explica el posicionament, sovint anticatalà de CCOO, UGT i CGT. El govern espanyol(a diferència del català), posa condicions a les seves subvencions.

#1 blai, Prullans, 01/02/2010 - 08:40

El que esta pasant amb els Soindicats es un escandol. Viuen de la subvencio publica ja que no tenen afiliats (