Publicitat
Economia · 8 de Juny de 2012. 14:49h.

Els quatre magnífics

Camats, Aragonès, Rivera i López Tena demanen una comissió d'investigació sobre les caixes

Els quatre magnífics

Tena, Rivera, Camats i Aragonès, al registre del Parlament

El portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha comparegut aquest matí en roda de premsa amb representants de C's, ERC i ICV-EUiA per anunciar “la creació automàtica de la comissió d'investigació sobre totes les entitats financeres que operen a Catalunya que va estar promovent la nostra formació des de la setmana passada i a la qual s'hi han sumat altres formacions polítiques parlamentàries davant la inacció absoluta del control governamental al qual estan sotmeses i dels òrgans reguladors”.

Aquesta comissió haurà d'abordar la comercialització de preferents, els sous dels directius, les ajudes públiques que han rebut i la gestió que n'han fet d'aquestes, els beneficis obtinguts i la seva destinació, els préstecs i la condonació de deutes a partits polítics, entre d'altres.

Finalment el diputat de SI ha anunciat que espera que la comissió d'investigació estigui constituïda abans de l'estiu, faci els seus treballs durant la tardor per, abans de Nadal, tenir les conclusions per dur-les a la Fiscalia Anticorrupció, si escau”. “El poble té dret a saber-ho tot, i nosaltres el deure d’aconseguir-ho”, ha avisat López Tena.

Els quatre grups han presentat la corresponent sol·licitud al registre del Parlament. Hi han anat els quatre portaveus d'ICV-EUiA, ERC, C's i SI. Ara cal que la mesa estudiï si la sol·licitud compleix els requisits establerts pel reglament per poder ser tramitada.

La sol·licitud l'han signada els portaveus dels esmentats grups i subgrups, Dolors Camats, Anna Simó, Albert Rivera i Alfons López Tena. Ara correspon a la mesa estudiar si la sol·licitud presentada compleix els requisits establerts pel reglament per poder ser tramitada.

Si així és, la mesa i la junta de portaveus n'hauran d'acordar la composició i el nombre de membres. Un cop fets aquest tràmits, la comissió ja es podria constituir i hauria d'elaborar i aprovar un pla de treball i les compareixences que considerés oportunes. Abans d'acabar els treballs, les comissions d'investigació han d'elaborar un dictamen amb les conclusions, que s'han de debatre i votar en ple.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 kimet, bcn, 09/06/2012 - 13:24

Segur que no hi eran ni psc (caixa catalunya entre antres) ni PP (bankia entre altres). Quan diem que son lo mateix... es que ho son.

#4.1 Gerard, Barna, 10/06/2012 - 10:09

T'has oblidat de CIU (LaCaixa-Abertis entre altres). En les qüestions essencials, efectivament, CIU, PSC i PP són exactament el mateix per Catalunya.

#3 Séneca, Barcelona, 09/06/2012 - 02:42

Ostres! el Rivera fent pinya amb el López Tena, ERC i els comunistes... acollonant! Serà que els mou el fet de que per separat no es mengen un torrat.

#3.1 Gerard, Barna, 10/06/2012 - 10:13

En canvi a Can Conveniència i Unió sempre n'hem tret un gran benefici de la nostra aliança CdC-Unió, el Círculo i les caixes. Bé, això últim esborra-ho, que era un "off the record".

#2 Lola, Vic, 08/06/2012 - 21:44

Nivelazo de oposicion !

#1 Otger, Badalona, 08/06/2012 - 17:11

Poc es parla de les caixes catalanes que han fet fallida, Caixa Catalunya, Caixa Girona, Caixa Manresa, Caixa Sabadell, Caixa Tarragona, Caixa Manlleu, Caixa Laietana, Caixa Penedes, Caixa Terrasa... i aixo ho hem fet tot solets no ens ha fet falta Madrid per enfonsar el sistema financer catala