Publicitat
Economia · 19 de Febrer de 2016. 17:40h.

Els privilegiats del Metro

La Sindicatura detecta que l'empresa es va saltar la normativa per poder desconvocar la vaga del MWC del 2013

Els privilegiats del Metro

Una mobilització dels treballadors del metro

La Sindicatura de Comptes considera que l’acord arribat amb els treballadors del Metro per desconvocar la vaga que havia d’afectar el Mobile World Congress del 2013 va ser il·legal. Els treballadors van aconseguir no perdre una catorzena part del seu sou base quan s’havia aprovat una reducció generalitzada del salari a de tots els treballadors públics de l’Estat, arran de l’inici de la recessió econòmica.

L’organisme conclou que l’acord arribat amb els treballadors del Metro “vulnera el compliment del Reial decret” del 2012 on s’aprovava la baixada de sou de tots els treballadors públics. L’acord amb els treballadors va consistir en recuperar aquesta reducció de manera indirecta. En concret, es va fer ampliant “el període de gaudiment de les vacances en un mes més a canvi del pagament d’una catorzena part del salari base”.

La Sindicatura conclou que aquesta compensació  “suposa el pagament als treballadors de l’import equivalent al que l’esmentat Reial decret llei obliga a reduir”. Per aquest motiu, creu que es va saltar la legislació vigent.

L’entitat que fiscalitza els comptes públics de Catalunya assegura que els òrgans de govern de Ferrocarril Metropolità de Barcelona S.A.  “no podien en cap cas aprovar increments salarials contraris a les disposicions normatives a què s’ha fet referència, fins i tot en el marc de situacions tan complexes i delicades com l’amenaça dels treballadors de continuar amb la vaga dels transports públics”. 

La Sindicatura afegeix que la direcció de FMB “tampoc podien aprovar altres mesures contràries a la legislació vigent, com l’acord del 5 de desembre del 2012 d’ampliació del període de gaudiment de vacances amb una compensació econòmica equivalent a l’import que s’havia reduït de la paga extraordinària del desembre en aplicació del Reial decret llei”.

L’entitat finalitza el seu informe afirmant que “els òrgans de govern de FMB, en definitiva, haurien de vetllar pel compliment estricte de la legislació vigent en matèria de retribucions”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 20/02/2016 - 15:59

Quines penques tenen la mayoria dels comentaris, de resentits que no han sabut defensar el seu lloc de treball i area retrauen a la gente que sapiga defensar el seu..I a un lloc com Catalunya, precisament ple d'endollats, subvencionats i defraudadors d'hisenda. apa.dilluns aneu en taxi. Senyorets !

#10.1 Cata.....queeee???, Montcada i Reixac, 20/02/2016 - 19:12

Firmo una huelga de la construccion?¡¡¡¡¡¡¡yaa aaa!!!!.los del Metro son unos enchufaos y unos privilegiados !!!!!que saquen sus sueldos!!!Sus horarios,sus derechiis adquiridos !!!!!una de la construcciin yaaaa!!!!contra el prestamismo!!!

#10.2 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 21/02/2016 - 01:54

Al 10.1 Pues haz la huelga de construcción.Nadie te lo impide.Los salarios de los currantes del metro están en convenio y pueden ser consultados por todo el mundo.No así los de los 500 directivos fuera de convenio.Los horarios, levántate tu a las 4 de la mañana para abrir una estacion en la 5º leche

#10.3 Alexei, Barcelona, 21/02/2016 - 08:40

No podeu esperar conprensió de la majoria, quan cada any plantegeu el mateix xantatge. Els treballadors de TMB cobreu molt per sobre de la mitjana del sector transports. Fa temps que toqueu sostre.

#10.4 Vergonya aliena sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 21/02/2016 - 11:16

al 10.3 Jo no soc treballador del metro, pero en conec un munt..i tu, tal com parles, segur que est un dels 500 directius que han tingut un 14% d'augment salarial mentre la plantilla tenia el sou congelat a cero durant els ultims 4 anys..Els convenis duren 4 anys..aixi que les vagues no son anuals.

#9 Cata......que?????, Montcada i Reixac, 20/02/2016 - 09:33

Los del Metro,son unos privilegiados,y lo saben,pueden ejercer presion,parada del Metro,nosotros,podemis decir que son unos privilegiados y una gran nayoria unos enchufados,es la libertad ¿o solo es la de los del Metro?

#8 Roser Rivalta, Barcelona, 19/02/2016 - 23:25

Els mestres municipals som els únics funcionaris de totes les administracions de tot l'estat, inclosa la municipal, als quals se'ns ha escamotejat el 25 % de la darrera paga extra, a resultes de males gestions anteriors I que els responsables de l'actual consistori han estat incapaços d'endreçar.

#7 jaume, bcn, 19/02/2016 - 20:53

En Cadiz habia un funcionario que cobraba sin ir a trabajar. En el metro hay 800 enchufados que no trabajan y cobran. Por eso hay deficit, no porque se cuelen 4 perroflautas.

#6 cataclismo, Martorell, 19/02/2016 - 20:15

Los trabajadores del metro, pueden ejercer presion para defender sus derechos, la gran mayoria de trabajadores a pasar por el tubo.