Publicitat
Economia · 7 de Juny de 2012. 09:45h.

Els inspectors d'hisenda fan l'agost a Catalunya

És on es fan més revisions i on més es recapta, malgrat que a Madrid hi ha més frau

Els inspectors d'hisenda fan l'agost a Catalunya

Una oficina de l'agència tributària

A Catalunya hi ha 260 inspectors d’Hisenda més que a Madrid tot i que es detecten menys casos de frau, segons ha informat 'El món a RAC1'. En aquest sentit, s'explica que el sindicat d'inspectors d'Hisenda GESTHA hi veu una situació de desigualtat.

Entenen que hi hagi més inspectors perquè també hi ha més empreses, però els grinyola que es recapti més que a Madrid, que concentra tres vegades més grans empreses que Catalunya i són les que més defrauden.
 
El 70% de la evasió fiscal a l'Estat correspon a les grans empreses i Madrid en concentra un percentatge més gran. A Catalunya destaca la petita empresa (que només concentra el 17% de l'evasió fiscal de l'Estat) i els autònoms, on el percentatge cau fins el 8%.
 
El vicepresident de GESTHA Josep Maria Mollinedo considera que els inspectors estan mal repartits, atès que Hisenda està dedicant més inspectors als qui menys defrauden. “Les grans companyies amb residència fiscal a Madrid tenen uns despatxos comptables que no deixen rastre. A Catalunya hi ha més emprenedors. I pel que fa als inspectors, en haver-hi més mans i més ulls poden descobrir més frau”.
 
La caça de defraudadors és més intensa a Catalunya. Cada català paga 144 euros més de mitjana per cap per l'evasió fiscal estatal. En total, paga 983 euros l'any per compensar el que s'ha evadit.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#9 angel, cardediol, 08/06/2012 - 22:40

INJUSTÍCIA, continua perseguint a CATalunya com en la època de Franco, ........

#8 Cesc, BCN, 08/06/2012 - 12:24

Els inspectors de la Agència Tributaria Espanyola cobren un bonus per cada acta que aixequen, i ja se sap que els catalans, quan hi ha peles a la vista no ens para ningú. Els inspectors de Madrid tant els hi fa els bonus, ells a cobrar el sou fix i a viure com Déu sense fotre ni pal a l'aigua.

#7 Peddro, Madrid, 08/06/2012 - 02:00

No está mal que los inspectores catalanes hagan muchas inspecciones, es su trabajo, lo que está mal es que los de Madrid hagan menos, hay que ponerlo de otra forma: señores inspectores de Madrid, los inspectores de Cataluña los están dejando por vagos.

#6 cat51, cat, 07/06/2012 - 23:20

Quan els convé, per als espanyols som els que tenim més inspeccions perque es on hi ha més activitat económica, pero després neguen que paguem més que molts altres. En què quedem? Andalusia te un 25? la població espanyola. Paga el 25%?? NO. Té la sisena part d'inspectors que Cat. No lliga.

#5 Laura, BARCELONA, 07/06/2012 - 18:10

Només heu de mirar que hi ha a les presons: gent pobre amb problemes de drogues, gent que ha robat per mil circumstàncies i on estan els delinqüents del diner públic...a casa i vivint de puta mare