Publicitat
Economia · 6 de Novembre de 2009. 18:03h.

Els ingresos de la Generalitat cauran 4.700 millions

Els 2.600 milions addicionals del nou finançament podran atenuar la caiguda

L'any vinent els ingressos de la Generalitat cauran un 24,4%, uns 4.704,3 milions d'euros, segons els Pressupostos de la Generalitat per al 2010 que ha presentat aquest divendres  el conseller d'Economia, Antoni Castells. Ha remarcat que hi ha "una caiguda molt important dels ingressos derivada de la recessió. Els ingressos que teníem abans del nou model de finançament s'ensorren" .

El conseller ha dit que els 2.600 milions d'euros addicionals del nou finançament podran atenuar la caiguda d'ingressos. Ha afegit que "si no hi hagués hagut aquesta aportació, la retallada hauria estat dràstica en totes les partides". De tota manera, el govern recorrerà al dèficit per mantenir la inversió pública, que malgrat l'esforç serà inferior a la de l'any passat.

Aquest any, a més de caure els impostos propis, com el de transmissions patrimonials, també cauen els impostos participats, com l'IRPF i l'IVA. En el cas de l'IVA, la caiguda superarà el 30%. Els tributs cedits han caigut uns 800 milions d'euros, i els que són participats de l'Estat un 3.347 milions.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, Girona, 06/11/2009 - 19:50

Pues amb l atur que hi ha ( i haurà) , i els que deixaran de cobrar la prestació, em sembla que amb l apujada d impostos que prepara el de seu amic de Madriz aquests pressupostos son com els d aquest any molt poc realistes. Sort que tenim "economistes"

#1 luis, barcelona, 06/11/2009 - 18:58

En OTRAS COMUNIDADES CIVILIZADAS tambien caeran los ingresos. Pero aqui seguira siendo un motivo para seguir ROBANDO, ESTAFANDO Y EXPOLIANDO con el PUT. IMPUESTO DE SUCESIONES
eso si
LA CULPA ES DE MADRID