Publicitat
Economia · 12 de Febrer de 2014. 14:59h.

Els impostos promoguts per ERC indignen el sector hoteler

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona demana al Govern “no matar a les gallines d’or”

Els impostos promoguts per ERC indignen el sector hoteler

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha demanat al Govern que no gravi amb més impostos el sector del turisme per “no matar les gallines d’or”. Uns tributs que formen part dels nous impostos impulsats per l'executiu de CiU amb el suport d'ERC.

Una petició que ha fet l’endemà que el Govern d’Artur Mas hagi aprovat el Projecte de llei de creació d’impostos mediambientals. Es tracta de tres nous tributs que repercutiran sobre les companyies aèries.

En concret un impost sobre les emissions contaminats d’òxids de nitrogen a l’atmosfera que produeix l’aviació comercial, un altre sobre la producció termonuclear d’energia elèctrica per la seva incidència en el medi ambient, i un sobre l’emissió de gasos i partícules a l’atmosfera.

Jordi Clos ha reclamat a la Generalitat que “no posi més impostos” com aquests que afectaran les companyies aèries, perquè “el turisme no ho aguanta tot”, ha assenyalat. El president del Gremi d’Hotels de Barcelona ha afirmat que des d'aquest sector “ja hem fet un esforç”, tot apuntant que “hi ha altres sectors que podrien fer front als impostos necessaris”.

Clos ha assegurat que aquests nous tributs “acabaran repercutint en el preu del bitllet d’avió” que paguen els turistes i les persones que viatgen i ha assenyalat que es tracta d’un impost implantat “únicament a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#10 Pere, Badalon, 14/02/2014 - 01:01

¿I què ha de dir aquest hoteler negrer que pagava els recepcionistes amb nòmines de "botones" i que va fer el braguetazo casant-se amb la filla del propietari de l'Hotel Astoria?

#9 BEJOTA, BCN, 13/02/2014 - 20:35

FUGA EMPRESARIAL:

EEUU: "Muchas empresas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7".

Alemania; "Para nuestras compañías, la unidad de mercado cobra particular relevancia".

Japón: "Las relaciones empresariales de las firmas niponas se reconsiderarían".

Reino Unido: " IDEM

#8 Corsecant, Tivissa (Ribera d'Ebre), 13/02/2014 - 00:30

Em recorda la queixa dels hotelers quan es va instaurar la taxa turística(per persona i nit d'hotel).
Deien que no vindria ningú i hem estat rècord de visitants dos anys seguits.Ni cas.La gent ve perquè li agrada la ciutat.El que s'ha de fer és tenir els hotels en condicions i no abusar en preus.

#8.1 Àlex, Barcelona, 13/02/2014 - 10:24

Si tots els sectors haguessin fet les coses tan bé com el sector hoteler les coses anirien millor, no t'amoinis pels hotels de Barcelona que la planta hotelera és molt bona a la ciutat

#7 spanish, Madrid, 12/02/2014 - 17:55

ERCIU la ruina

#7.1 Gongylus, Girona, 12/02/2014 - 21:47

El que és una ruïna és l'Instituto Cervantes, que té un pressupost més gran que la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

#6 Jordi, ,, 12/02/2014 - 16:35

Las campañas tipo "Catalunya es una nasio" van dirigidas a los guiris, ¿no?
Pues que las paguen ellos y no los pobres curritos de aquí.

#6.1 Xipolleig, Barcelona, 12/02/2014 - 20:07

A mi que em descomptin totes les campanyes de promoció d'Espanya, si vols tu pagues la meva part, ja que " ere un patriota "

#6.2 Laura, Barcelona, 12/02/2014 - 23:21

Sí, el sector està tan indignat que no paren d'obrir nous hotels i els turistes no paren de venir, cosa, per cert, que em sembla formidable. A mi també m'indigna pagar el que paguem per la llum i m'aguanto i jo no tinc a qui repercutir-ho.