Publicitat
Economia · 18 de Febrer de 2014. 09:28h.

Els empresaris giren l'esquena a Mas

La crida del President perquè s'involucrin en el procés sobiranista obté una resposta negativa

Els empresaris giren l'esquena a Mas

Els empresaris eviten incolucrar-se

La crida que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer a l'empresariat català amb l'objectiu que s'involucressin en el procés sobiranista ha obtingut una resposta negativa en la majoria dels casos. D'aquesta manera, Joan Rosell -CEO- i Joaquim Gay de Montellà -Foment del Treball- s'oposen a la independència. Per la seva banda, Miquel Valls -Cambra de comerç- i Josep González -Pimec- demanen respecte per a totes les opinions, però eviten involucrar-se.

Així, el president de la patronal CEOE , Joan Rosell, va manifestar dies enrere que "sóc de l'opinió que és molt millor junts. La possible, hipotètica independència de Catalunya jo no la veig per enlloc, ni des del punt de vista pràctic ni des del teòric. Jo crec que se saldaria amb una destrossa important de les relacions humanes a Catalunya i a Espanya, i d'una manera encara més important pel que fa al tema econòmic".

Per la seva banda, Joaquim Gay de Montellà, representant de Foment del Treball, ha demanat als partits polítics que "no generin incertesa" i facilitin un escenari d'estabilitat perquè "tothom se senti còmode". També va deixar clar que no es cansaran de reclamar "diàleg i negociació". Gay de Montellà ha defensat una vegada més el pacte fiscal per a Catalunya, la millora de les infraestructures, una fiscalitat "més adequada" per a les empreses.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en declaracions a Catalunya Ràdio, va declinar posicionar-se sobre la petició del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè l'empresariat ajudi a dialogar amb l'Estat en referència al debat sobiranista. Valls ha reiterat que "voten els ciutadans, no les empreses", ha insistit en el seu respecte a totes les opinions i no ha confirmat si la Cambra elaborarà durant 2014 un informe sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent.

Finalment, Josep González, president de Pimec i proper a CiU, es va limitar a mostrar-se "respectuós" amb l'evolució de les coses. "Nosaltres en el seu moment vam dir que respectàvem el dret a decidir de Catalunya. Abans vam demanar millorar el finançament mitjançant el diàleg. Ara s'està parlant del dret a decidir, nosaltres ho respectem i no tenim res més a dir en aquest aspecte", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#37 BEJOTA, bcn, 22/02/2014 - 13:59

Los expertos contratados por Mas creen que la secesión provocaría un 'corralito' en Cataluña
lainformacion.com


.Los asesores escogidos por el 'president' para aconsejarle ante el proceso soberanista creen que con la independencia llegaría un escenario de "gran inestabilidad".

#37.1 BEJOTA, BCN, 25/02/2014 - 14:45

Las críticas de Juan Rosell y Joaquim Gay de Montellà se sumaron al manifiesto en contra del proceso soberanista presentado la semana pasada por ejecutivos alemanes con negocio en la región. El escrito, que arrancó con 60 firmas, cuenta ya con 200 afiliaciones.

#36 BEJOTA, bcn, 19/02/2014 - 15:18

ComentariEntrevista a Clemente Polo
"El mercat espanyol és fonamental per als productes catalans"
J. BERNAL / El doctor i catedràtic d'Economia de la UAB respon a alguns dels tòpics difosos pel nacionalisme català i explica les conseqüències d'una hipotètica secessió de Catalunya.

#35 Kefes, Sitges, 18/02/2014 - 19:16

http://www.savallscat.blogspot.com/

#34 Sansito, Barcelona, 18/02/2014 - 18:46

I què ? Es normal a aquest ja els hi està bé el status quo actual. Són uns quants vots. La majoria n'està fins els collons.

#33 Jeesb, Barcelona, 18/02/2014 - 15:50

Como disfruto yo con estas cosas.