Publicitat
Economia · 22 de Febrer de 2011. 19:45h.

Els cinc magnífics

Cinc dels disset empresaris més influents d'Espanya són catalans

Els cinc magnífics

D'esquerra a dreta, Isidre Fainé ('la Caixa'), Leopoldo Rodés (Havas Media Group), José Manuel Lara (Planeta), Isak Andic (Mango) i Antoni Brufau (Repsol)

El Consell Empresarial per a la Competitivitat, un lobby constituït recentment per 17 importants empreses espanyoles, té cinc empresaris catalans: Isidre Fainé (la Caixa), Leopoldo Rodés (Havas Media Group), José Manuel Lara (Planeta), Isak Andic (Mango) i Antoni Brufau (Repsol).
 
Hi ha un sisè català, Fernando Casado, expresident de CatalunyaCaixa i exdirector general de l'Institut de l'Empresa Familiar, que serà el director general del lobby. El president és César Alierta (Telefónica).

Alierta ha explicat que la idea de crear aquest fòrum, que tindrà caràcter "permanent", va sorgir arran de la trobada que van mantenir a finals de novembre els màxims responsables de 37 empreses espanyoles amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

A més dels cinc -i Casado- catalans-, van assistir a l'acte de constitució del lobby, Alierta (Telefónica), Emilio Botín (Santander), Francisco González (BBVA), Florentino Pérez (ACS), Rafael del Pino (Ferrovial), Ignacio Sánchez Galán (Iberdrola), José Manuel Entrecanales (Acciona), Simón Pedro Barceló (Grup Barceló), Pablo Isla (Inditex), José Manuel Martínez (Mapfre), Joan Roig (Mercadona) i Isidoro Álvarez (El Corte Inglés).

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Francesc, Barcelona, 23/02/2011 - 16:36

Vielha, aquí qui està subvencionat és el centre-sud de l'Estat. I nosaltres ens estem empobrint i empobrint. Javi, siguin empreses d'aquí o de fora, el cas és que cada cop depenem econòmicament menys d¡Espanya.

#24 me'n canso..., Barcelona, 23/02/2011 - 12:33

Dir que Brufau i Fainé són empresaris és mentida. Són executius. Alts executius, però no empresaris. I sempre al servei espanyol, com no!!!

#23 para ramon y francesc, vielha, 23/02/2011 - 10:09

Ilusos.Estas personas, representan demograficamentea la mayoria inmensa de catalanes que no son independentistas, por mucho que cuatro iluminados subvencionados y paniaguados sostengan lo contrario.
Lo dicho, no se puede tapar el sol con el dedo. Y eso para vuestra desgracia no lo cambia nadie

#22 Ramon, Barcelona, 23/02/2011 - 09:25

Rodés només ho fa veure, que serveix el seu amic Juan Carlos. Lara és espanyolista en futbol per dissimular. I La Caixa va treure la paraula Catalunya del seu nom per redundant. Els Godó vénen de l'Anoia, està dit tot. Si no es motren més independentistes és perquè CiU frena.

#21 joan, bcn, 23/02/2011 - 09:19

Los nacionalismos sirven para que nos peleemos por el color de la tarta (lease bandera) mientras los de siempre se reparten el pastel.