Economia · 24 de Setembre de 2009. 10:48h.

Els bancs i caixes abusen de les comissions

La Comissió Europea denuncia que "l'assessorament que donen és deficient"

Els bancs i caixes abusen de les comissions

Europa denuncia les comissions dels bancs

La Comissió Europea ha criticat les comissions "opaques" que cobren els bancs. Segons l’informe que publica l'organisme sobre els serveis financers que ofereixen les entitats bancàries, s’han detectat "moltes deficiències en la manera com els bancs tracten els seus clients".

Sovint la informació que donen els bancs és "incomprensible" i "insuficient", les comissions que cobren "no tenen un concepte clar, l’assessorament que donen és deficient i, tot i així, el percentatge de gent que canvia de banc és anormalment baix".

L’informe revela l’existència d’unes tarifes "molt opaques que fan molt difícil saber què estem pagant i poder comparar". "El 66% dels bancs cobren comissions tan opaques que els mateixos experts que van redactar l’informe van haver de demanar explicacions diverses vegades per saber quin era el cost exacte d’un compte corrent", recorden.

També lamenten que "el mercat bancari de la UE està molt fragmentat. A Àustria, França, Itàlia i Espanya, els bancs tenen uns nivells molt baixos de transparència i, a més, aquests mateixos bancs són els que apliquen les tarifes més cares de tota la Unió. Malgrat tota aquesta problemàtica, entre 2007 i 2008, només va canviar de banc un 9% d’europeus".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 albert t.t.b., VIC, 24/09/2009 - 17:28

Lo de las comisiones del Cajero automático clama al cielo. Un escándalo. Una chorizada consentida........