Publicitat
Economia · 12 de Gener de 2011. 20:24h.

Els altres Països Catalans

Recoder i Camps defensen junts a Brussel·les el corredor mediterrani

Els altres Països Catalans

Una imatge de l'acte celebrat aquest dimecres a la seu de Brussel del Parlament Europeu

El conseller de Sostenibilitat i Territori, Lluís Recoder, i el president de la Comunitat Valenciana, Fancisco Camps, juntament amb d'altres representants de la costa mediterrània, han defensat aquest dimecres a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu la construcció del corredor mediterrani.

Tots dos han intervingut durant un acte en què s'ha presentat el text central de l'Ferrmed Manifest Conference, a favor de la construcció d'aquesta infraestructura, que enllaci el nord i el sud d'Europa, passant per l'eix mediterrani.

L'acte ha reunit 350 representants de sectors polítics i empresarials de diversos països, i la representació de CiU estava integrada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; la senadora Montserrat Candini; el portaveu adjunt al Congrés, Pere Macias, i l'eurodiputat Ramon Tremosa.

Recoder ha criticat que el Govern espanyol prorice infraestructures com l'AVE Madrid-València per sobre de l'ample de via europeu per unir el transport de passatgers i mercaderies per tota la UE. "És veritat", ha indicat, "que la crisi està dificultant les inversions, però des de la perspectiva de dotar de més competitivitat a les nostres infraestructures, l'alta velocitat entre Madrid i València està a anys llum del corredor mediterrani".

Ha afegit que "és sorprenent que en ple segle XXI, la xarxa ferroviària de mercaderies europea no sigui prou prioritària per al Govern [espanyol] i no tingui la traducció corresponent a nivell pressupostari".

També ha assenyalat que "convé recordar que no tot el que és important és el que passa per Madrid", i que el nou Govern català és "entusiasta" del corredor mediterrani que ha d'unir Almeria amb Portbou i Espanya amb tot Europa fins a l'altura de els països escandinaus.

De la seva banda, Ramon Tremosa ha manifestat que "la construcció del corredor mediterrani és més imprescindible que mai per permetre que els ports andalusos, murcians, valencians i catalans es converteixin en la gran porta d'entrada i sortida del sud d'Europa", i que "aquest corredor pot ser la locomotora de la recuperació econòmica per al conjunt de l'Estat espanyol".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 lucifer, bcn, 13/01/2011 - 16:01

Para jan

?Un exiliado de tercera. En París durante la Segunda Guerra Mundial? (El Acantilado, 2004), escrito por Carles Fontserè, dibujante catalanista en los años 30 y que escapó de Cataluña a Francia en el invierno de 1939.

http://www.generalisimofranco.com/noticias2/C080305_b.htm

#7 Jordi B, BCN, 13/01/2011 - 14:51

Azote, analfabet. Els almogavers defensaren el Partenó de l'atac turc. I el rei Pere III dotà l'Acròpolis d'un regiment de soldats per a custodiar-la.
Manolo, pallús, la C.H. de l'Ebre depen del govern d'Aragó. Parla amb ells a vore que et diuen.

#6 Thiago, Vic, 13/01/2011 - 12:54

... Però a Espanya aquest fenòmen (la democràcia) va començara a cuallar a partir del 1975, i no per convicció de que fos bó, sinó per ser homologables a Europa. Doncs ja es veu que ni dretes ni esquerres creuen en el poble, basic per a la democracia, sinó que creuen en la seva oligarquia.

#5 Thiago, Vic, 13/01/2011 - 12:52

Al sr. AZOTE:
Si comparar uns barbars del s.XII amb uns del segle XV (Perquè a amèrica hi van anar a conquerir per la força), el fa feliç vostè mateix. Ara bé, a mi que visc al present, em preocupa bastant més que a occident la democràcia va començar entre 1776 i 1789 com qui diu...

#4 manolo, Reino de Valencia, 13/01/2011 - 11:57

Los catalanes siempre en contra de lo que sea bueno para el Reino de Valencia, el AVE Madrid-Valencia ha sido un exito y es necesario ¿porque tantas críticas a Valencia? tanto que nos quereís y nos negais hasta el agua del Ebro, ¿porque tanto cinismo?