Publicitat
Economia · 19 de Febrer de 2010. 17:36h.

Els ajuntaments multen més per la crisi

Afany recaptatori municipal per la disminució dels ingressos per impostos

Els ajuntaments multen més per la crisi

Membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona busquen vehicles mal aparcats per imposar multes

La crisi econòmica, amb una disminució d'ingressos de les admnistraciones públiques en l'apartat tributari, ha provocat un afany recaptatori que, en l'àmbit municipal, es manifesta, entre d'altres coses, en un augment de les multes relacionades amb el trànsit. El cas de Santa Coloma de Gramenet és un reflex d'aquesta situació.

L'Ajuntament d'aquesta ciutat ha hagut d'ajornar l'aprovació del pressupost per a 2010 davant les reserves plantejades per la interventora municipal. Una de les objeccions de la interventora es fonamenta, precisament, en l'excessiu augment previst -en la seva opinió- de la partida d'ingressos per multes.

La previsió d'ingressos per aquest concepte al projecte de pressupost era de 600.000 euros, quan, normalment, els ingressos municipals originats per sancions a Santa Coloma no superen els 200.000 euros anuals.

El problema és més general. Recentment, Mario Arnaldo, president d'Automobilistes Europeus Associats, va declarar que el volum actual de multes de trànsit ha crescut tant, que les administracions -estatal, autonòmica en el cas de Catalunya i el País Basc, i municipal- "són incapaços de tramitar amb eficàcia. Són víctimes de la seva pròpia burocràcia".

Així mateix, les associacions d'automobilistes Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) i Comissariat Europeu de l'Automòbil (CEA), així com l'empresa de gestió de multes Dvuelta, van coincidir fa uns mesos en què la pujada fins al 50% de descompte en les multes de trànsit per pagament té darrere fonamentalment un afany recaptatori del Govern espanyol.

També s'ha considerat que la reducció de la velocitat a 80 km. / h. a les autopistes i autovies d'accés a Barcelona té, entre d'altres motivacions, el propòsit d'augmentar els ingressos per sancions de trànsit. Segons el Servei Català de Trànsit s'imposen una mitjana de 122 sancions diàries en aquests trams.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 joan marc, sant cugat, 20/02/2010 - 17:49

E-noticies! Us heu venut a CIU? Investigueu
Sant Cugat i les multes
Joan

#3 Pere Valls, Tarragona, 20/02/2010 - 13:07

però encara no ens hem cansat de que ens robin. Treiem els poltics vividors del nostre entorn !.

#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 20/02/2010 - 09:22

Y en cabeza los piratas secuestradores de coches de Hereu que se llevan con la grua vehículos que, incorrectamente aparcados
sin embargono suponen el menor obstáculo a peatones ni circulación.
Barcelona es bona si su bolsa sona piensa el socioalcalde

#1 Fran, Llinars, 19/02/2010 - 17:53

Sobretot als ajuntament regentats pels sociatas on l´unic q saben fer es escanyar a la gent.Molta consulta sobiranista pero x escanyar a la gent no fan cap.Aixo si,qui els hagi votat q es foti.