Publicitat
Economia · 2 de Març de 2010. 19:56h.

El tripartit obre l'aixeta per a les pimes

El ICF crea una línia de crèdit a les empreses de 75 milions

El tripartit obre l'aixeta per a les pimes

Josep Huguet i Aurora Masip, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern (foto: ACN / Xavier Alsinet)

El Govern ha aprovat aquest dimarts una nova línia de finançament adreçada a les empreses industrials catalanes per contribuir a la recuperació de la producció industrial. Aquesta és una mesura que forma part de les 30 mesures acordades per l'Executiu amb els agents socials i econòmics.

La mesura s'articula a través d'una línia de préstecs de l'Institut Català de Finances (ICF) dotada amb 75 milions d'euros que compta, a més, amb una aportació de 50 milions a un fons de garantia. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat que les previsions de l'executiu és que aquest instrument pugui arribar a donar suport a unes 150 empreses.

Aquesta línia de crèdit atorgarà fins al 80% de la inversió amb uns imports que podran anar des dels 200.000 euros als tres milions, a retornar en un màxim de deu anys. Per fer front a les dificultats per accedir al crèdit, el Govern actuarà amb un fons de garantia de 50 milions per tal de complementar les garanties que aporti la mateixa empresa en una proporció del 70% del préstec que es concedeixi.

Després de la reunió del Govern, Huguet ha explicat que aquest és un instrument que s'adreça sobretot a empreses que han estat especialment afectades per la caiguda de la demanda amb l'objectiu de recuperar la producció industrial. Es tracta, ha afegit, d'una "mesura de xoc, conjuntural" per millorar el finançament d'aquestes empreses.

L'objectiu dels crèdits serà el finançament d'inversions en actius fixos per promoure el desenvolupament de plans de competitivitat d'empreses en determinats sectors afectats per la crisi, com ara la indústria auxiliar de la construcció, la fabricació de béns d'equipament o maquinària i fabricants de béns de consum durador –com són equipaments de la llar, electrodomèstics, joieria i complements-, i permetre la promoció de la producció industrial.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 avalisempren, Barcelona, 06/05/2010 - 18:44

Altres solucions per a les pimes que busquen finançament es Avalis Emprèn, un producte financer llançat desde Avalis que ofereix unes condicions bastant interessants. L'unic requisit es tenir una empresa amb menys de tres anys a Catalunya.