Publicitat
Economia · 6 de Novembre de 2018. 19:51h.

El Suprem dóna la raó als bancs

Per quinze vots contra tretze

El Suprem dóna la raó als bancs

Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem ha determinat aquest dimarts que l’impost d’actes jurídics documentats de les les hipoteques el continuïn pagant els clients i no els bancs. Els magistrats ho han decidit per quinze vots a favor i tretze en contra després de dos dies reunions.

D’aquesta manera, el Suprem rectifica la sentència del 18 d’octubre, que obligava les entitats bancàries a assumir l’impost hipotecari, i torna a la jurisprudència anterior. El tribunal ha informat que donarà a conèixer les sentències que justifiquen el canvi de posicionament en els propers dies.

El debat sobre qui ha de pagar l’impost d’actes jurídics documentats havia generat una “enorme repercussió econòmica i social”, ja que la decisió inicial de l’alt tribunal havia donat expectatives a milers d’usuaris i va fer caure els bancs a la borsa. La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, havia xifrat aquest dimarts en 5.000 milions d'euros l'impacte de la devolució de l'impost hipotecari.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 MARC TRILLA, BARCELONA, 07/11/2018 - 10:52

¿C's donde estáis? mejor no opinar no se que se cierre el grifo...

#8 Lyce, Barcelona, 07/11/2018 - 09:37

A los que siempre deciis que el Tribunal Supremo es imparcial y no recibe presiones de nadie, pues venga a pagar hipotecas!

#7 Felip, Vic, 07/11/2018 - 09:09

Y por qué no se elimina dicho impuesto? Aunque paguen los bancos ,ellos repercutirían el coste a los clientes de otra manera; lo que sí deben de hacer los bancos es devolver todo el dinero prestado por el Estado o sea todos nosotros.

#6 Alejandro1º, Barcelona, 07/11/2018 - 08:57

Después de pensar en lo sucedido, y después de escuchar la opinión al respecto de una amiga, me inclino a pensar como ella: Los jueces han querido pasarle la pelota al gobierno para que se moje y cambie las leyes hipotecarias de una vez por todas. Ahora la pelota está en el tejado de Sanchez.

#5 Leonidas, Santa Coloma, 07/11/2018 - 01:16

como siempre habra habido sobres , quien cree a estos pajaros que solo van a lo suyo !!!