Publicitat
Economia · 18 de Febrer de 2020. 22:32h.

El segon pulmó industrial a Catalunya flaqueja

Nissan retalla la seva producció al 30%

El segon pulmó industrial a Catalunya flaqueja

La planta que Nissan té a la Zona Franca (Barcelona) ha retallat els nivells de producció fins a situar-se al 30% de la seva capacitat, una xifra que amenaça la sostenibilitat de la fàbrica i ha elevat la preocupació dels sindicats davant la tendència a la pèrdua de producció. El descens de vendes al mercat europeu així com l'amenaça d'un Brexit dur ha provocat tota mena d'especulacions sobre el futur de la planta de Barcelona.

Aquest dimarts un miler de treballadors s'han manifestat per tercera vegada des que es va anunciar que la planta de la Zona Franca deixava de produir el model de furgonetes pick-up de Mercedes i només fabricaria tres models. Els treballadors, que s'han manifestat pel centre de Barcelona, han mostrat la seva preocupació pels efectes de la reestructuració mundial anunciada per Nissan a les seves plantes d'Europa. Un total de 2500 empleats treballen a la planta i gairebé 25000 ho fan de manera indirecta.

nissan.jpg

A principis de mes, tant el Govern de la Generalitat com l'espanyol van anunciar que treballaven per aconseguir un "pla de competitivitat industrial" per tal d'assegurar la continuïtat de les fàbriques després d'una trobada entre els equips de la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón.

La compra del grup francès Alstom a Bombardier per preu entre 5.800 a 6.200 milions també ha despertat especulacions sobre el futur de la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, un dels principals centres de producció de material ferroviari d'Europa. La companyia té la intenció de dirigir aquests ingressos al pagament del deute de Bombardier i avaluarà les estratègies més eficients per dur a terme aquesta tasca.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Ojotuerto, Calafell tab, 21/02/2020 - 10:26

Pues habrà que situarse, para cuando cierre. Firman acuerdo cierre empresa sindicatos y administració (aquì entraban antaño los Pujols). Y los sindicatos a 1.000 mìnimo por cabeza a repartir, procurador a parte. El currela se ve con un pastizal, coche nuevo, al paro a recuperarse y en tres años con el lazo por un puesto en la brigada municipal

#10 pregunto yo, Tarragona, 20/02/2020 - 11:24

¿Y dónde están estos fantásticos sindicatos UGT y CCOO que se permiten el lujo de hablar de presos políticos, de independencias, etc. y luego en sus temas ni aparecen ? (si no es cobrando claro).

#9 Jaime de Andrade, El Pardo, 19/02/2020 - 15:47

¿Se acuerdan ustedes del INI? En fin...allá ustedes. Yo a lo mío.

#8 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 19/02/2020 - 15:11

Y esto sólo ha hecho que empezar. Disfrutad de la "Catalunya lliure"...

#7 iñigo, castello, 19/02/2020 - 11:49

¿Pero qué se puede esperar mientras tengamos un govern autonómico cuya primera y única acción sea la independencia, y nada más que la independencia? Les dan igual los problemas económicos, sociales. Mientras la industria flaquea o el mundo se envenena, ellos siguen con el mismo rollo. El votante ha de reaccionar echándolos. Ser exigente.