Publicitat
Economia · 2 d'Octubre de 2008. 18:30h.

El sector immobiliari deu 470.000 milions als bancs

El 'totxo' i el crèdit extern, principals riscos de la banca

El sector immobiliari deu 470.000 milions als bancs

La crisi financera està creant problemes als bancs de tot el món

La solidesa de les garanties de les entitats financeres espanyoles té dos punts negres: la dependència del crèdit exterior en uns moments de forta restricció creditícia, que està deixant sense liquiditat al mercat financer mundial, i la seva forta relació amb el sector de la construcció, que ha entrat en recessió en uns moments en què deu grans quantitats a la banca.

Fins a final d'any, les caixes i bancs espanyols han de tornar 20.000 milions d'euros de crèdits rebuts del mercat financer exterior. Durant l'any 2009, els venciments de crèdit ascendeixen a 80.000 milions, i l'any 2013 ha de tornar-se el 60% del total del deute de les entitats financeres espanyoles amb el mercat exterior.

Respecte al sector de la construcció, segons dades de finals del passat mes de juny, el crèdit del sector financer espanyol als promotors immobiliaris és de 315.000 milions, i a empreses específicament constructores de 155.000 milions. Per tant, el total és de 470.000 milions, una quantitat considerable que podria
provocar problemes si es prolonga la profunda crisi del sector.

La morositat és un altre risc. De moment, l'índex espanyol és petit en comparació amb altres països. En aquest àmbit, els problemes podrien venir provocats pel fet que l'increment del número de morosos és molt ràpid, un increment que es relaciona amb l'augment de l'atur.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 tontets que viuen dels sentiments, Barcelona, 03/10/2008 - 01:51

Meliq Babau, la gent inteligent es preocupa de l'economia, la gent simple de coses com Espanya, Catalunya, nació, identitat, i xorrades. Inteligents n'hi ha pocs, simples tant a Espanya com Catalunya n'està ple. Espanyolistes i indepes sou iguals

#1 Meliq Salau, Reus, 02/10/2008 - 20:35

Jo penso que els que ens la foten (i se n'en foten), no són pas en Zapatero o en Rajoy sinó n'Artur Mas, en José Montilla, en Puigcercós i en Joan Saura.
Aneu-vos-en covards, aprofitats! Els catalans volem la independència i fets que hi condueixin!