Publicitat
Economia · 10 de Novembre de 2008. 15:53h.

El Santander amplia capital

Botín diu que és la "resposta a una major autoexigència de solvència"

El Santander amplia capital

Emilio Botín, president del Banc Santander

El banc Santander va anunciar aquest dilluns una ampliació de capital mitjançant l'emissió de 1.599 milions d'accions ordinàries a 4,50 euros cada una, per un valor total de 7.200 milions d'euros. El propòsit és "reforçar el seu capital", segons ha explicat en un comunicat el seu president, Emilio Botín. L'entitat "tenia en marxa un procés de venda d'actius per a incrementar el seu ratio de capital -nivell de solvència-, però, donades les condicions de mercat, ha decidit postergar-la fins que els preus siguin els adequats", ha afegit. El banc pretén així incrementar el seu ratio de core capital, un percentatge que mesura la solvència, de l'actual 6,31% fins i tot un 7%, "com a resposta a una major autoexigència de solvència en l'actual entorn econòmic", malgrat que l'entitat compta amb "una sòlida posició de partida", ha dit Botín. La borsa ha castigat el valor de les accions de l'entitat.

La subscripció d'accions durarà 15 dies, des del 13 al 27 de novembre. El Santander, primer banc de la zona euro per capitalització, ha estat poc afectat per la crisi financera internacional, que ha afectat diverses grans entitats de tot el món.

En els últims mesos, fins i tot ha aprofitat per comprar el nord-americà Sovereign Bancorp i els britànics Bradford & Bingley i Alliance & Leceister (A&L). En el tercer trimestre d'aquest any, el grup va obtenir un benefici net trimestral de 2.205 milions d'euros, la qual cosa va suposar un augment del 4,3%, una mica per sota dels esperat pels analistes.

El Santander és el primer grup bancari d'Amèrica Llatina, d'on procedeix el 32% dels seus beneficis totals el 2007. Recentment, va presentar un pla estratègic per a Brasil, on es proposa ser el primer banc privat i obtenir uns beneficis de 7.900 milions de reals (3.700 milions de dòlars) el 2010.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 10/11/2008 - 21:14

Que tenga cuidado y no se estigmatice.
El secrtismo en las ayudas a los bancos
no solo da lugar a chanchullos de los que
mandan sino que no vale para nada
Antes de tomar una decisión lo sabrá hasta el gato.
Más estigmatizará el rumor que la verdad