Publicitat
Economia · 24 de Gener de 2013. 13:01h.

El Sabadell veu "poc probable" la compra de CatalunyaCaixa

El banc va guanyar més de 80 milions d'euros a l'exercici de 2012

El Sabadell veu "poc probable" la compra de CatalunyaCaixa

Jaume Guardiola i Josep Oliu, durant la roda de premsa del Banc Sabadell

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, s'ha mostrat aquest dijous disposat a estudiar l'adquisició de CatalunyaBanc, el banc de CatalunyaCaixa, i d'altres operacions corporatives que puguin sorgir en el marc del procés de reestructuració del sistema financer espanyol, tot i que ha reconegut que és "poc probable" que la seva entitat s'adjudiqui la caixa catalana nacionalitzada.

Durant la presentació dels resultats del 2012, Oliu ha assegurat que el Sabadell, que l'últim any ha adquirit Banc CAM i la xarxa d'oficines de Caixa Penedès a Catalunya i l'Aragó, segueix tenint la "capacitat necessària" per emprendre alguna operació corporativa addicional, sempre que aquesta compra es faci "en condicions econòmiques favorables i amb els riscos prou coberts".

Atès que les noves adquisicions que es produeixin no comptaran amb un Esquema de Protecció d'Actius (EPA) que cobreixi part de pèrdues futures, Oliu ha assenyalat que l'opció d'aplicar avantatges fiscals als possibles compradors "podria ajudar" a facilitar la presentació d'ofertes per CatalunyaBanc i d'altres futures subhastes.

"Estudiarem CatalunyaCaixa com estudiarem tota la resta", ha assenyalat Oliu en ser preguntat sobre el possible interès de Banc Sabadell per NovaGalicia Banc o per adquirir part de la xarxa de Bankia. "L'estudiarem tot, i si els riscos estan prou coberts, doncs potser podem ajudar a absorbir alguna d'aquestes xarxes addicionals que pugui haver al mercat. Però estudiarem cas per cas", ha indicat.

Ha afegit que "si no ens emportem CatalunyaCaixa, que és el més probable, estarem com estem ara. Per tant, tindrem el mateix desafiament comercial que tenim ara", ha dit Oliu, reconeixent així les escasses possibilitats que el Sabadell acabi comprant CatalunyaBanc.

D'altra banda, Banc Sabadell ha tancat l'exercici del 2012 amb un benefici net atribuït de 81,9 milions d'euros, un 64,7% menys que el 2011, després de destinar a dotacions per a insolvències més de 2.540 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 BEJOTA, bcn, 24/01/2013 - 16:26

La Caixa no se fía de la Generalidad
La entidad que preside Isidro Fainé ha comunicado al Gobierno catalán que en 2013 no van a prestarle más de 8.000 millones de euros por considerar la inversión de alto riesgo

#1 Pere Pau, Can Fanga, 24/01/2013 - 13:30

"L'estudiarem tot, i si els riscos estan prou coberts, doncs potser podem ajudar a absorbir alguna d'aquestes xarxes addicionals que pugui haver al mercat. Però estudiarem cas per cas" Dubto molt que el Sr Oliu parli tant malament català, més aviat això sembla transcrit amb els peus per algun incult